Gå til sidens hovedinnhold

- Dødsdømt kvinne er løslatt

Den iranske tobarnsmoren som var dømt til steining for utroskap, skal ha blitt løslatt.

Det får den svenske avisen Aftonbladet bekreftet av den tyske menneskerettighetsorganisasjonen International Committe Against Stoning (Icas). Både Sakineh Mohammadi Ashtiani og hennes sønn er blitt løslatt.

- Det er bekreftet at begge to er hjemme, sier presseansvarlig for Icas, Ahmad Fatemi, til Aftonbladet.

Sønnen ble arrestert av iransk etterretning i oktober måned.

Sakineh Mohammadi Ashtiani (43) er dømt til døden ved steining for utroskap og er senere blitt anklaget for medvirkning til drapet på sin ektemann.

Saken har vakt sterke internasjonale reaksjoner. Tidligere i høst ble det klart at Ashtiani ikke ville bli steinet, men dødsdommen skulle fortsatt stå ved lag.

- Må ut av landet
Ifølge Ahmad Fatemi ble tobarnsmoren sluppet ut av fengsel torsdag.

- Vi er helt sikre nå. Sakineh er fri, sier han.

Men til tross for løslatelsen er faren ennå ikke over.

- Det handler nå om å få de to ut av Iran så fort som mulig. Det har skjedd før at regimet i Iran har ombestemt seg, sier han.

99 piskeslag
43-åringen er dømt til steining i 2006 for utroskap mot sin ektemann. I tillegg er hun dømt for medvirkning til drap på sin ektemann, noe hun er idømt en fengselsstraff på ti år for.

Ashtiani skal også ha blitt straffet med 99 piskeslag for at den britiske avisen The Times nylig publiserte et bilde som angivelig var av henne uten hodeplagg. Avisen publiserte et dementi hvor det framgikk at bildet var av en annen iransk kvinne.

Reklame

Halv pris på bestselgere hos Oakley