Gå til sidens hovedinnhold

- Dødsfall etter telesammenbrudd var naturlig

Gaupne (NTB): Den eldre mannen som døde etter at de pårørende ikke kom gjennom på 113, døde naturlig, ifølge kommunelegen i Luster.

- Det er min vurdering at det ikke er noe som tyder på at utfallet ville blitt annerledes dersom ambulanse og helsepersonell hadde kommet raskere til. Dette er et naturlig dødsfall, sier kommunelege Knut Cotta Schønberg i Luster til NTB.

Det var mandag at den eldre mannen ble akutt syk. På grunn av det voldsomme uværet og kollaps i telenettet, kom de pårørende ikke i kontakt AMK gjennom nødnummeret 113 for å tilkalle hjelp. De måtte selv hente ambulansen, men da ambulansen kom fram var mannen allerede død.

Kommunelegen opplyser at mannen døde kort tid etter at symptomene oppsto.

- Jeg har jobbet som lege i kommunen i en årrekke, og vet hvor lang tid det tar å reise rundt. Hadde det ikke vært for omstendighetene, ville dette dødsfallet aldri blitt omtalt, fastslår Schønberg.

Saken fikk stor oppmerksomhet i mediene da den ble kjent tirsdag. Statens helsetilsyn er i gang med å undersøke saken og Helse Førde besluttet onsdag å informere politiet.

- Det gjør man for å spille med helt åpne kort. Ingen skal ha mistanke om at Helse Førde har forsøkt å skjule noe. Så får politiet innhente informasjon fra fylkeslegen i Sogn og Fjordane og selv vurdere om dette er et naturlig dødsfall eller ikke, sier Schønberg. (©NTB)

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser