RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Domstein-tall bedre, men dårlig balanse

Sist oppdatert:
Meglerhuset Gjensidige Nor Equities mener at det er en underliggende bedring i fiskekonsernet Domstein i første kvartal. Meglerhuset mener imidlertid at balansen fortsatt veldig utsatt
Dette skriver Gjensidige Nor Equities i en oppdatering til kundene etter resultattallene til det Måløy-baserte fiskekonsernet Domstein.

Meglerhuset mener at det underliggenede pelagiske markedet er i bedring.

- Silde fisket kom sent i gang slik at volumene ble ca. 10.000 tonn lavere i første kvartal enn det normalt ville ha blitt. Disse tonnene blir heller tatt inn i april og betyr ca. 10 millioner kroner på EBIT, skriver Gjensidige Nor Equities.

Gjensidige Nor Equities mener at de restruktureringstiltakene selskapet har gjort på både den pelagiske virksomheten og ferdigvare virksomheten har vært positive.

Hovedankepunktet mot Domstein er balansen, mener meglerhuset og viser til at selskapet har verdsatt sine aksjer i Fjord 4,8 kroner pr. aksje i balansen. Fjord-kursen verdsettes nå i markedet til 1,52 kroner.

- Egenkapitalen til Domstein er på 389 millioner kroner. Selskapet har nettorentebærende gjeld på 812 millioner kroner og hele balansen er i praksis belånt, skriver Gjensidige Nor Equities.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere