- Donald Trump er elsket av IS

Donald Trump har måttet tåle massiv kritikk for utspillet om muslimer i USA, men på en fersk meningsmåling får han størst oppslutning blant de republikanske presidentkandidatene.

Donald Trump har måttet tåle massiv kritikk for utspillet om muslimer i USA, men på en fersk meningsmåling får han størst oppslutning blant de republikanske presidentkandidatene. Foto: Christopher Aluka Berry (Reuters)

Donald Trump nyter rekordhøye målinger før årets siste TV-debatt.

Natt til onsdag sender CNN årets siste TV-debatt med de republikanske presidentkandidatene. Det skjer samtidig som at Donald Trump nyter rekordhøye meningsmålinger.

På en fersk meningsmåling for registrerte republikanere og uavhengige velgere, fikk Trump 41 prosent oppslutning. Nestemann, som er Texas-senator Ted Cruz, fikk bare 14 prosent, ifølge meningsmålingen som er utført av Monmouth University poll.

Marco Rubio fikk ti prosent oppslutning, mens Ben Carson endte på ni prosent.

Målingen ble gjort etter Trumps omstridte uttalelse om at han ville forby muslimer innreise til USA. Mye tyder på at USAs terrorfrykt kommer i Trumps favør.

CNNs Jonathan Mann har skrevet en kommentar i forkant av nattens TV-debatt.

«Er Donald Trump den beste til å forsvare USA mot IS - eller er han den personen som ekstremistene gjerne vil se i Det hvite hus?» skriver Mann.

«IS elsker Donald»
Senator Lindsey Graham (R) mener Trumps plan for å håndtere krigen i Irak og Syria, bidrar til å gi mer makt til IS. Graham sier at «IS elsker Donald Trump fordi han gir dem muligheten til å sende folk i deres retning», ifølge CNN.

Men Trump virker å ha det republikanske folket på sin side. En meningsmåling fra New York Times/CBS News viser at syv av ti republikanere har mer tiltro til at Trump håndterer terrorisme bedre enn noen annen kandidat. Denne målingen ble imidlertid utført mellom masseskytingen i California, som skal ha vært IS-inspirert, og muslim-uttalelsen til Trump.

- Svake, triste politikere
- Jeg skal beskytte folk, sa Trump etter angrepet, ifølge The Hill.

- Og det er grunnen til at hver gang det er en tragedie, så øker populariteten min, fordi vi ikke har noe styrke i dette landet. Vi har svake, triste politikere, sa Trump.

Trump har tidligere kommet med en rekke kontroversielle uttalelser. Han har blant annet støttet et forslag om at staten skal registrere alle muslimene i USA, han har anklaget Obama for planer om å la syriske flyktninger strømme til USA og han har etterlyst overvåking av moskeer, samt nedleggelse av noen moskeer.

- Forbausende god helse
Dersom Trump skulle bli president, vil han være 70 år gammel når han inntrer Det hvite hus.

Tidligere denne måneden skrev Politico en kritisk artikkel om helsen til Trump. Det førte til at Trump offentliggjorde en helseerklæring mandag, som stadfester at Trump blir den friskeste presidenten noensinne. Legen skriver at Trumps resultater fra helsesjekken var «forbausende imponerende».

«Om han blir valgt, kan jeg bestemt slå fast at Trump vil være det individet med best helse som noensinne har blitt valgt til president,» konkluderte lege Jacob Bornstein ved Lenox Hill Hospital i sin erklæring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.