RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dopet ektemannen og satte fyr på bilen han satt i

TILTALT FOR DRAP PÅ MANNEN: En 53 år gammel kvinne er tiltalt for overlagt drap på sin 57 år gamle ektemann. Mannen ble funnet død i konas utbrente bil på en parkeringsplass ved et skogholt på Tranby i Lier. Bildet er tatt under undersøkelse av stedet få dager etter at mannen ble funnet død. Foto: Scanpix
TILTALT FOR DRAP PÅ MANNEN: En 53 år gammel kvinne er tiltalt for overlagt drap på sin 57 år gamle ektemann. Mannen ble funnet død i konas utbrente bil på en parkeringsplass ved et skogholt på Tranby i Lier. Bildet er tatt under undersøkelse av stedet få dager etter at mannen ble funnet død. Foto: Scanpix
- Enten drap eller selvmord.

Tirsdag starter rettssaken mot kvinnen som politiet mener drepte sin 57 år gamle ektemann - Frontline-direktør Per Gunnar Asheim - 27. mars for snaue to år siden.

Påtalemyndigheten mener kvinnen planla drapet og har satt henne under tiltale for overlagt drap. 53-åringen er også tiltalt for trusler og vold mot barna sine gjennom flere år.

Funnet i konas bil
Få dager etter at Asheim ble funnet død i konas utbrente BMW kabriolet, ble hun pågrepet og siktet for drap.

Politiet mener å kunne bevise at hun i forkant av drapet gikk til innkjøp av diesel og en kanne. De mener også at hun trolig lurte i mannen beroligende eller søvnfremkallende medikamenter ved å blande dette med kaffebønner i en kaffekvern.

Påtalemyndigheten mener videre at hun tente på bilen som ektemannen satt i.

- Mens han satt i passasjersetet i en BMW personbil, anstiftet hun brann i bilen ved hjelp av diesel, slik at Per Gunnar Asheim tilnærmet brant opp, eller så drepte hun ham forut for brannstiftelsen på en måte som ikke lar seg fastslå, står det i tiltalen fra november i fjor.

Les også: Kvinne (53) tiltalt for overlagt drap og barnemishandling

Mannen skal ha vært på krisesenter
I tillegg til tiltalepunktet som dreier seg om overlagt drap, er kvinnen tiltalt for trusler og barnemishandling. Påtalemyndigheten mener kvinnen har vært grovt manipulerende og aggressiv overfor sine egne familiemedlemmer i en årrekke.

Fra 1986 og fram til hun ble pågrepet skal 53-åringen gjentatte ganger ha utsatt mannen og barna for trusler og voldelige utbrudd.

Ekteparet skal ha vært i ferd med å flytte fra hverandre i tiden før drapet i påsken 2013. Prosessen rundt det skal ha vært svært turbulent. Dette var i en periode der Per Gunnar Asheim og barna skal ha bodd på et krisesenter.

Få dager før Asheim ble funnet død hadde de to møttes i Drammen tingrett for å løse en uenighet om hvor barna skulle bo etter skilsmissen.

- Enten drap eller selvmord
Kvinnens forsvarer, Hilde Marie Ims, sier at verken hun eller politiet tror det dreier seg om noen ukjent gjerningsperson.

- Enten er det drap, eller så tok han sitt eget liv. Verken politiet eller jeg tror det finnes noen ukjent gjerningsmann, sier Ims til Aftenposten.

53-åringen nekter for å ha drept ektemannen.

– Hun erkjenner overhodet ikke straffskyld etter tiltalepost 1. De andre postene kommer vi tilbake til, det er ikke riktig av meg å foregripe hva hun skal si i retten i morgen. Men hun har hele veien vært klinkende klar på at hun ikke har drept sin ektefelle, sier Ims til NTB.

Det er satt av seks uker til saken i Drammen tingrett.

Venninne dømt vitnepåvirkning
Den drapstiltalte kvinnens kusine arbeidet som hushjelp hos familien da Per Gunnar Asheim skal ha blitt drept. Få dager før hushjelpen skulle avhøres av politiet på nytt, fikk 53-åringen en venninne til å sende kusinen en tekstmelding. Innholdet skal ha gått på at kusinen ikke måtte forklare seg og at hun skulle si at hun ikke husker noe.

Den drapstiltalte kona satt i fengsel på det tidspunktet, men skal under et besøk ha klart å gi venninnen beskjed om å kontakte kusinen.

Den aktuelle venninnen angret i ettertid på å ha sendt tekstmeldingen, og ble ved en tilståelsesdom dømt til 90 dagers fengsel for forsøk på å påvirke et sentralt vitne i saken.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere