Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dopet ned og sprayet med pepperspray

Foto: Tobias Nordli (Sarpsborg Arbeiderblad)
Sist oppdatert:
De to barnevernsansatte som ble overfalt under kidnappingsdramaet i en leilighet på Borgenhaugen i februar i år, skal ha blitt dopet ned av overfallsmennene.

Tiltalen mot de seks personene som politiet mener sto bak kidnappingsdramaet om formiddagen lørdag 13. februar i år er nå klar, og rettssaken mot de seks starter i Sarpsborg tingrett torsdag 2. desember, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

Beroligende middel
Tiltalebeslutningen gir et tydelig bilde av den dramatikken som utspant seg i leiligheten til et irakisk ektepar på Borgenhaugen, da deres tre barn som var under barnevernets omsorg ble bortført under et såkalt kontrollert samvær mellom foreldrene og de tre barna i regi av to ansatte i barnevernet. Under dette samværet ble de barnevernsansatte overfalt av maskerte personer.

Ifølge tiltalen skal begge de to fra barnevernet, en mann og en kvinne, ha blitt bedøvet med det beroligende middelet diazepam, slik at de på den måten ble «slått ut». Mannen skal også ha blitt sprayet med pepperspray eller et annet middel, før han ble slått og sparket i hodet og på overkroppen. Deretter ble begge de to barnevernsansatte bundet fast med limbånd rundt hodet, hender og føtter. Ifølge tiltalen skal begge de to barnevernsansatte har fått problemer med å puste etter at de de fikk nevnte limbånd over munn, nese og øye.

Fortsatt sykemeldt
Dette skal ha skjedd ved 12-tiden, og først ved 16-tiden ble de løslatt av en av de tiltalte i saken, som er onkelen til de tre barna som ble kidnappet. Onkelen er tiltalt for å ha vært med i planleggingen og for å ha ventet utenfor leiligheten i de timene som gikk fram til han skal ha løslatt de to fra barnevernet.

Tiltalen vitner også om at hendelsen har satt sine dype spor hos de to ansatte i barnevernet. Kvinnen har vært helt sykemeldt siden overfallet, mens mannen er delvis tilbake i jobb.

Alle seks er i tillegg til overfallet, og planleggingen av dette, også tiltalt for frihetsberøvelse av de to og det tiltalte irakiske kteparets tre barn.

Ble stanset i Hellas
Ekteparet og de tre kidnappede barna ble stanset av gresk politi på grensen mellom Hellas og Tyrkia tre døgn etter dramaet på Borgenhaugen. Alle seks er også tiltalt omsorgsunndragelse av de tre barna samt for å ha hindret de to barnevernsansatte i å utføre jobben med å ivareta de tre barnas interesser og deretter føre dem tilbake til de respektive fosterhjem etter endt samvær. Ekteparet er også tiltalt for å ha mishandlet de tre barna som er under barnevernets omsorg gjennom flere år. Barna skal ifølge tiltalen ha blitt holdt tilbake av foreldrene og blitt utsatt for mishandling og krenkelser i perioden fra 2004 og fram til ekteparet ble pågrepet i Hellas 16. februar i år.

- La skylden på datteren
Faren er også tiltalt for å ha truet med å drepe det eldste av de tre barna som ble kidnappet. Over telefon fra politistasjonen i den greske byen Kipi-Evros, hvor ekteparet ble pågrepet, skal han ha lagt skylden på denne datteren for alt som hadde skjedd med familien. Han skal også ha uttalt at «selv om han skulle sitte inne i ti år i fengsel, så ville han drepe henne», heter det i tiltalen.

Les flere saker fra Sarpsborg Arbeiderblad her.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!