*Nettavisen* Nyheter.

- Døra inn til Norge må bli trangere

Foto: Andreas Hagemann Bro (SCANPIX)

Frp har lenge ment at Norge har mye å lære av dansk asylpolitikk. Nå har Senterpartiets Ola Borten Moe vært på studietur.

28.10.09 07:46

Trondheim (NTB): Senterpartiets Ola Borten Moe har vært i Danmark for å studere asylpolitikken. Nå varsler han en tøffere linje i Norge.

- Har mye å lære
- Antall mennesker som kommer til Norge for å søke asyl må ned. Vi har mye å lære av danskene. Også den norske politikken på dette området vil bli strengere de kommende årene, sier stortingsrepresentant Ola Borten Moe fra Senterpartiet til Adresseavisen.

Som partiets ansvarlige i asyl- og integreringssaker dro han til København for å studere hvordan danskenes tøffe linje i asylpolitikken fungerer. Med seg i kofferten hjem har han mange ideer han mener kan overføres til Norge.

Varsler tøffere linje
- Vi er i ferd med å stramme inn hjemme i Norge også, den nye regjeringserklæringer er starten på det arbeidet. Det er politisk aksept for en tøffere linje hjemme også. Vi kan ikke mislykkes i dette arbeidet. I år kommer Norge til å ta imot 18.500 asylsøkere - det er et altfor høyt tall. Det må ned, døra inn til Norge må bli trangere, sier Borten Moe.

I Danmark, som har den tøffeste linjen i asylpolitikken av de nordiske landene, venter man at det kommer 3.500 asylsøkere i år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.