*Nettavisen* Nyheter.

- Dørvakta skremte bort skjenkekontrollør

Foto: (SKJALG EKELAND)

Hevder de blitt skjelt ut av vakten fordi de «hadde sneket seg rundt».

04.04.13 08:49

Det var natt til søndag 10. mars at to kontrollører fra skjenkekontoret var på The Scotsman. Etter besøket skrev de en rapport hvor de ikke har noen merknader til selve kontrollen, men på ordensvaktens oppførsel mot dem.

Ifølge rapporten ble de hindret fra å snakke med ansvarshavende i baren etter at de hadde gjort sine observasjoner. Etterpå mener de å ha blitt skjelt ut av vakten fordi de «hadde sneket seg rundt». Kontrollørene beskriver situasjonen som «svært ubehagelig». Skjenkekontoret har nå varslet at de vil vurdere å politianmelde vakten.

– ABSURD
Advokat Arve Hæreide representerer utestedet The Scotsman og kaller saken absurd.

– At vakten nærmest fysisk skal ha nektet en skjenkekontrollør som har legitimert seg korrekt å få snakke med ansvarshavende, faller på sin egen urimelighet. Hvorfor skulle han gjøre det? Dette er de opplært i, og de har stor respekt for skjenkekontrollen, sier ha til BA.no .

Advokaten mener at kontrollørene selv må ta ansvaret for situasjonen som oppsto denne natten. Ifølge Hæreide har ikke vaktene oppfattet at personene kom fra skjenkekontoret fordi de ikke legitimerte seg på riktig tidspunkt.

– VISSTE IKKE HVEM DE VAR
– Dette skjedde etter stengetid, på et tidspunkt hvor vaktene har vært i en stresset situasjon og var opptatt med å tømme lokalet for gjester, sier Hæreide.

– Personene har ikke fjernet seg fra lokalet til tross for gjentatte oppfordringer. Først da vaktene hindret personene i å bevege seg bort til baren, har de legitimert seg som skjenkekontrollører, fortsetter advokaten.

I rapporten fra kontrollørene står det at vakten fulgte etter dem ut. «Han stiller seg rett opp i ansiktet på oss og stirrer på oss med store øyne,» skriver kontrollørene i rapporten.

– Vakten ble irritert etterpå, og det beklager vi, men det oppsto en opphetet og dum situasjon som skjenkekontrollen faktisk må ta ansvar for, sier Hæreide.

Vaktene på utestedet er innleid fra et vaktselskap som ikke ønsker å kommentere saken.

Les flere saker fra Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.