RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dosen ikke høy nok til å drepe

Foto: Kevin Mazur (AP)
Sist oppdatert:
USAs anestesileger stusser over at Michael Jackson kunne dø av så lite Propofol.

(SIDE2:) - Det gir ingen mening, sier John Dombrowski, et medlem av American Society of Anesthesiologists.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Han sier at han ikke kan forstå at tallene i obduksjonsrapporten etter Jackson fordi de viser at Jackson fikk i seg altfor lite Propofol il å kunne dø.

Vanskelig med drapstiltale
Jacksons lege, Conrad Murray, har forklart politiet at han ga Jackson 50 milligram Propofol, etter først å ha gitt ham flere andre beroligende stoffer. Men ifølge Dombrowski skulle ingen av dosene tilsi at man skulle sovne inn permanent.

Men om dette strides anestesilegene. Uttalelsen kan imidlertid underbygge tidligere spekulasjoner om at det vil bli vanskelig å ta ut én drapstiltale i saken rundt Jacksons død. Det er blitt antydet at det var en kombinasjon av droger og Jacksons langvarige bruk som forårsaket hjertestans hos artisten.

Legen i American Society of Anesthesiologists, som har sett på dokumentene, mener det må være noe feil i opplysningene. Det igjen underbygger politiet uttalelser om at de mener Murrays forklaring er litt for strømlinjeformet.

- Fikk panikk
Ifølge The Sun skal Conrad Murray ha tatt hele tre telefoner da popkongen segnet livløs om like før klokken 23:00 den 25. juni.

Ambulanse ble påkalt først 47 minutter senere.

Først ringte Murray en advokat. Deretter ringte han Jacksons tidligere lege Arnold Klein, og skal i panikk ha spurt han om råd. Så tok han en tredje telefon til en ukjent person, hevder avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere