- Dr. Død er død

Foto: State Office of Criminal Investigation of Baden (AP)

Nazilegen konverterte til islam og døde av kreft i Kairo i 1992, hevder tysk tv.

04.02.09 23:39

Aribert Heim, også kalt Dr. Død, har vært på rømmen etter han i 1962 ble dømt for å ha drept hundrevis av fanger i konsentrasjonsleire i Tyskland og Østerrike med dødelige innsprøytninger.

Konverterte
Den tyske tv-kanalen ZDF har i samarbeid med New York Times laget en dokumentar om Dr. Død. Her går det fram at Heim levde som muslim i Egypt, og at han døde av kreft i 1992.

Han skal ha konvertert til islam i begynnelsen av 80-årene som en dekkoperasjon, og tatt navnet Tarek Farid Hussein.

Besøkte faren i Kairo
Heim skal ha oppbevart hundrevis av dokumenter som ZDF og NY Times har fått tilgang til. Dette er kopier av egyptiske pass, søknader om oppholdstillatelse, kontoutskrifter, personlige brev og medisinske dokumenter.

- Ja, min far bodde i Kairo, sier sønnen Rüdiger Heim i et intervju med ZDF .

Han besøkte faren i Kairo for første gang på midten av 70-tallet og opprettholdt kontakt til hans død i 1992. Kreften var uhelbredelig. Aribert Heim skal ha dødd i sitt hjem.

Kirurgi uten bedøvelse og sprøyter med bensin
Aribert Heims venner og bekjente i Egypt skal ikke ha visst noe om hans mørke fortid.

I løpet av andre verdesnkrig fikk Heim tilnavnet «Dr. Død» for å ha utført ekstremt sadistiske eksperimenter på fanger i Buchanwald og Mauthausen.

Forskningseksperimentene hans inkluderte kirurgi uten bedøvelse, og å sette sprøyter med bensin og dødelig gift rett i hjertet på fangene. Alt for å se hvor mye de tålte.

Bankkonto står urørt
Teoriene om hvor han har befunnet seg har vært mange. En av årsakene til at man har antatt at han er i live er at ingen av Heims barna skal ha gjort krav på en bankkonto med over 1 million euro som står i legens navn i Berlin.

Det tyske magasinet Der Spiegel rapporterte i 2005 at rømlingen befant seg i Spania. Lederen for Simon Wiesenthal-senteret, Efraim Zuroff, hevdet i sommer at Aribert Heim befant seg i Chile.

Den østerriske legen ble også koblet til den norske nazisten Fredrik Jensen. Det ble påstått at Jensen hadde hatt besøk av Dr. Død i sitt hjem på den spanske solkysten. Jensen selv benektet dette.

Så nå gjenstår det å se om teorien til ZDF og NY Times holder mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag