*Nettavisen* Nyheter.

- Drakk alkohol med denne blondinen

Foto: Scanpix (montasje).

Kapteinen kan ha blitt distrahert av ung blondine.

22.01.12 22:32

Den italienske kapteinen Francesco Schettino (55) førte cruiseskipet altfor nær land utenfor den italienske øya Giglio forrige fredag. Det førte til at skipet grunnstøtte og kantret.

Elleve mennesker er bekreftet omkommet etter ulykken og 30 er fortsatt savnet. Skipet hadde 4200 passasjerer.

Nå jobber politiet ut fra en teori om at kapteinen kan ha blitt distrahert av en 25 år gammel blondine, skriver Daily Mail.

- Hun var ganske ung
Ballettdanserinnen Domnica Cemortan ble observert sammen med kapteinen på skipets fineste restaurant kort tid før ulykken. Kapteinen og kvinnen skal ha spist en bedre middag og drukket vin.

- Kapteinen hadde på seg svart jakke og han satt ved siden av kvinnen. Hun var ganske ung, og først trodde jeg at det var datteren hans, sier vitne og passasjer Angelo Fabri, skriver The Times.

- Hun var slank, hadde blondt hår ned til skuldrene og hadde på seg en svart kjole. De satt og lo, og humøret var på topp, sier Fabri.

- Satt og drakk vin
Videre sier Fabri at kapteinen satt og drakk vin.

Kapteinen selv hevder imidlertid at han ikke drakk en dråpe alkohol på ulykkeskvelden.

Italienske myndigheter utelukker ikke at kapteinen gjennomførte det fatale vågestykket med cruiseskipet for å imponere kvinnen, skriver Daily Mail.

Det spekuleres nemlig på at kvinnen var på broen da ulykken inntraff.

- Vi kan verken avkrefte eller bekrefte at hun befant seg på broen. For å være helt ærlig så vet ingen hva Schettino egentlig holdt på med, sier en kilde i rederiet som eier skipet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ho

- Kan være et nøkkelvitne
Kapteinen er siktet for uaktsomt drap og for å ha forlatt skipet i nød mens det ennå var passasjerer om bord.

Italienske påtalemyndigheter anser Cemortan for å være et nøkkelvitne. Cemortan har tidligere jobbet som tolk på samme skip, men var på ferie da ulykken inntraff.

Cemortan, som er fra Moldova, avviser i et intervju med en moldovsk avis at hun spiste middag sammen med kapteinen. Men kvinnen innrømmer at hun befant seg på broen, men først etter at ulykken inntraff, skriver The Times.

- Jeg gikk opp på dekk og oversatte informasjonen fra besetningen til russisk passasjerer, sier hun i intervjuet med avisen Advarul.

- Reddet tusenvis av liv
Hun forsvarer kapteinen og sier at han reddet tusenvis av liv.

- Jeg forlot broen klokken 23.50, og han var der fortsatt, sier kvinnen.

Dette strider imot andre vitneobservasjoner som tilsier at kapteinen befant seg på land på dette tidspunktet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag