RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stig Martin Solberg (Mediehuset Nettavisen)

- Drakk samme drink

Sist oppdatert:
De to norske jentene som ble forgiftet i ferieparadiset Phi Phi satt i samme bar og drakk av samme drink like før de ble syke.

PHUKET (Nettavisen): Nettavisen er tilstede på sykehuset der den 20 år gamle kvinnen har vært innlagt siden mandag. Hun er bestevenninne med den 22 år gamle norske kvinnen som natt til mandag døde av forgiftning Thailand.

Viseadministrerende sykehusdirektør doktor La-ied Bodin går velvillig gjennom det han vet så langt.

Sterkt preget
- Først vil jeg kondolere overfor alle nordmenn at en av deres borgere har omkommet i mitt land. Ett tragisk dødsfall er et faktum. Vårt hovedfokus er å få hennes venninne frisk, samtidig som vi, i samarbeid med politi og sentrale helsemyndigheter, setter store ressurser inn på å få oppklart årsaken til tragedien, sier Bodin.

Han opplyser at den norske venninnen som overlevde er preget både fysisk og psykisk av det som har skjedd.

I sjokk og preget av akutt stress
- Da hun ankom sykehuset hadde hun i over ett døgn vært syk og etter eget utsagn kastet opp svært mange ganger. Til tross for at hun var sterkt dehydrert fortsatte oppkastbygene og det første vi måtte gjøre var å gjenopprette væskebalansen. De voldsomme oppkastbygene hadde i tillegg ført henne inn i en sjokklignende tilstand, hun var svært deprimert og preget av akutt stress, sier Bodin.

Etter at legene hadde klart å gjenopprette væskebalansen og kroppsfunskjonene, fungerte tilnærmet normalt har sykehuset hatt fokus på det psykiske.

- En av våre psykiatere tar seg nå spesielt av henne, sier direktøren.

Utelukker ingenting
- Hvilken gift er det kvinnene har blitt utsatt for?

- Det vet vi ikke ennå. Blod- og urinprøvene blir analysert grundig og inntil videre holder vi alle muligheter åpne. Prøvene sjekkes både for giftstoffer og for vanlige typer narkotika og det vil ta to uker fra i dag før vi har svarene, sier Bodin.

Delte stor drink
- Hva har hun fortalt om det som skjedde ute på Phi Phi-øya?

- Hun opplyser at hun og venninnen var på barbesøk lørdag kveld. De hadde kjøpt en såkalt bucket-drink, en stor cocktail-drink typisk for Phi Phi. Drinken hadde de så delt mellom seg, sier Bodin.

Kastet opp mange ganger
Ved totiden natt til søndag skal de to kvinnene ha spasert hjem til ferieboligen som bare ligger fem minutter unna. Begge hadde etterhvert lagt seg til å sove.

- Før de sovnet hadde imidlertid 20-åringen kastet opp et par ganger, men de trodde det bare var en naturlig reaksjon på alkoholen. Ifølge henne kastet begge opp over hundre ganger og de skjønte at noe var galt. Begge havnet først på det lokale sykehuset i Phi Phi. Sent søndag 3. mai ble 20-åringen overført til oss, sier Bodin.

Han forteller at et spesialistteam fra nasjonale helsemyndigheter allerede er på plass på Phi Phi for å finnen årsaken bak begge tragediene på Phi Phi.

I tillegg til den 22 år gamle norske kvinnen, omkom en amerikansk kvinne søndag på akkurat samme stedet.

22-årige Jill St. Onge fra Seattle hadde vært en tur ute i Phi Phi sammen med forloveden lørdag kveld. Etter kort tid ble hun akutt syk og enn et døgn etter omkom hun, skriver Andaman Times.

Ifølge den thailandske nettavisen skal det amerikanske paret ha bodd i samme feriekompleks som de to norske jentene.

Funnet for sent
Ifølge norsk politi ble de to kvinnene funnet for sent til at 22-åringen som døde kunne reddes.

- De kunne knapt snakke da de ble funnet, sier operasjonsleder Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt til Nettavisen.

Les saken: - Ble funnet for sent

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere