RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dramatisk utflagging

Sist oppdatert:
Så langt i år har 36 skip flagget ut av Norsk Internasjonalt Skipsregister. Det mener Rederiforbundet er dramatisk. Les mer
Ifølge Aftenposten fikk norske redere en kjedelig nyhet på den lukkede delen av generalforsamlingen til Norges Rederiforbund.

36 skip, 17 skip i både januar og februar og tre så langt i mars, har flagget ut av Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS).

- Det er klart det er dramatisk når Norge mister 5 prosent av flåten i løpet av to måneder, sier presidenten i Norges Rederiforbund Johan G. Hvide til Aftenposten.

Ved inngangen til 2005 var det 692 skip i NIS på til sammen 22,5 millioner dødvekttonn. Av disse var 56 helt utenlandsk eid. Mens andre land øker sine markedsandeler, reduseres Norges flåte.

Rederipresidenten mener at utflaggingen er en effekt av den skipsfartspolitikk som drives i Norge, og mangel på iverksetting av tiltak som ble fremlagt i skipsfartsmeldingen for ett år siden.

- NIS kan ikke brukes på norsk sokkel. I tillegg kommer skatteaspektene. Norske rederier oppretter selskaper i utlandet under internasjonale skatteregimer, da kreves det europeiske flagg, sier Hvide til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere