RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drapskulen stammer fra nordmennenes våpen

Foto: PRIVAT (PRIVAT)
Sist oppdatert:
General hevder å ha fellende bevis mot de to nordmennene som er mistenkt for drap i Kongo.

Kulen som drepte den 30 år gamle sjåføren Abedi Kasongo øst i Kongo, skal ha kommet fra våpenet til de to nordmennene som nå sitter fengslet i landet.

- Vi har bevis for at prosjektilet som drepte sjåføren, stammer fra håndvåpenet til de to nordmennene, sier general Jean-Claude Kifwa til VG.

Selv står nordmennene fast på sin forklaring at de ble angrepet og ranet av lokale opprørere 5. mai da de tok en pause under bilturen fra provinshovedstaden Kisangani. De hevder en av opprørerne drepte sjåføren deres.

Etterforskningen skal også ha avdekket andre beviser som svekker nordmennene forklaring om hvordan seksbarnsfaren Abedi Kasongo ble drept.

- Håndvåpenet de skjøt med var fraktet ulovlig inn i Kongo. I tillegg hadde de ikke gyldig turistvisum til landet, og flere vitneutsagn støtter opp om hendelsesforløpet som foreligger, sier Kifwa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere