*Nettavisen* Nyheter.

- Drapsmann forandret ansiktet sitt

Foto: Ap (Ap)

Skjulte seg på øde øy og gjennomførte plastisk kirurgi mens han var på rømmen.

27.01.11 08:17

Den japanske Tatsuya Ichihashi (32) som er anklaget for drapet på den britiske skolelæreren Lindsay Hawker (22), har skrevet en bok om hvordan han levde mens han var på rømmen fra politiet.

Boken ble utgitt onsdag, men inneholder ingen opplysninger om drapet eller hva som var motivet for den brutale handlingen.

- Familien føler avsky
Boken «Inntil jeg ble arrestert» har skapt sterke reaksjoner hos familien til den drepte kvinnen.

- Hawker-familien føler avsky over at mannen som fortsatt ikke er blitt stilt for retten for Lindsays drap, får lov til å skrive og gi ut en bok, sier familien i en uttalelse, ifølge Daily Mail.

Ichihashi ble pågrepet i november 2009, først to og et halvt år etter at han flyktet fra politiet. Han var da mistenkt for drap og voldtekt på den britiske skolelæreren i Tokyo, som var funnet drept og nedgravd i sand i et badekar i sin leilighet.

- Sparte penger til operasjon
Under flukten skal han har reist på kryss av landet med tog, og deretter tatt en ferge til den øde øya Oha, hvor han tilbrakte flere uker. Han skal ha tatt seg strøjobber i den japanske byen Osaka for å spare penger til en plastisk operasjon, noe han til slutt fikk gjennomført.

I tillegg skal han ha kuttet av en føflekk i ansiktet sitt med en kniv for å minke risikoen for å bli gjenkjent.

Rettssak om noen måneder
Den omstridte boken har allerede havnet i butikkhyllene i Japan. Ifølge japansk lov har ikke kriminelle lov til å gjøre fortjeneste på sine kriminelle handlinger. Men ettersom Ichihashi ennå ikke er dømt, så har han lov til å utgi boken.

Etter planen skal rettssaken starte om noen måneder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag