*Nettavisen* Nyheter.

- Drapsprofil på Facebook

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Stig Millehaugen mener at Julie Hermansen – profilen politiet mener ble brukt til å planlegge drap – bare var fleip og dop.

21.01.11 14:31

Stig Millehaugen fortalte i Oslo tingrett at det var den medtiltalte 28-åringen som har opprettet den falske profilen Julie Hermansen – "kvinnen" som har den samme fødselsdatoen som drapsdagen – og som påtalemyndigheten mener ble brukt til å planlegge drapet på Mohammed Javed.

Profilen ble brukt til å holde kontakten med "Hermansen" gjennom meldinger som "hei sann snuppa skal vi ta et møte". Det er meldinger sendt på denne profilen som gjør at en 28 år gammel B-gjengen medlem.

Millehaugen innrømmer at han hadde mye kontakt med personer knyttet til B-gjengen.

Dopbutikk på Facebook
Mye av kontakten foregikk på Facebook, og ifølge Millehaugen dreide kontakten seg om steroider. Det var i forbindelse med disse steroidene at Facebook-profilen Julie Hermansen kom til live.

-Dette var ikke noe koseprat. Han har ikke tid til å sitte å bare prate på internett. Det handlet om kjøp og salg av steroider. Det var en slags internettbutikk, fortalte Millehaugen og fortsatte.

Nettavisen beklager

Nettavisen beklager at vi i denne saken oppga feil etternavn på personen Stig Millehaugen opplyste å ha hatt kontakt med i forbindelse med kjøp og salg av steroider på profilen Julie Hermansen.

Personen Millehaugen navnga i retten som eier av profilen Julie Hermansen, er bror til mannen som er hans medtiltalte i Oslo tingrett.

– Det er ikke gjort noen avtaler om drap her. Det er bare tull fra ende til annen, sa han.

Millehaugen sa også at profilen Julie Hermansen bare var en fleip. Hun var ikke en profil opprettet i forbindelse med planleggingen av et drap.

Det er gjennom databevis knyttet til denne profilen at politiet mener å kunne bevise at den andre tiltalte i saken bestilte drapet på Mohammed Javed.

- Hvordan skal jeg diskutere et drapsforbund med den mannen når jeg aldri har snakket med ham en gang. Det er helt tåpelig. Alt dette er på grunn av en mann som satt her og løy i to dager. Føler du deg ikke skikkelig lurt da? sa en oppgitt Stig Millehaugen i Oslo tingrett etter å ha blitt spurt om hans kontakter på internett.

Millehaugen hevder at han bare hadde sett sin medtiltalte to ganger før de havnet i samme straffesak

Likevel hadde Millehaugen hans telefonnummer lagret på mobilen hans under navnet "Ali Baba".

– Jeg fikk telefonnummeret hans i tilfelle jeg trengte noe, fortalte Millehaugen i retten torsdag, og med "noe" mente Millehaugen igjen at det var snakk om steroider.

Fødselsdato var drapsdato

Stig Millehaugen virket mildt sagt oppgitt over politiets digitale jakt på syndebukker gjennom Facebook.

– Det er jeg som har fortalt politiet at det er den profilen som NN. Så går dere til aksjon og arresterer disse brødrene. Det er grunnen til at han sitter på tiltalebenken i dag. Jeg skjønner det ikke.

– Hvilken dag var oppført som fødselsdagen til Julie Hermansen?

– Ja jeg har hørt at det skal ha vært drapsdatoen, men det blir jo helt søkt. Det er jo ikke logisk at man skal ha en masse møter i forveien hvis man vet når det skal skje. Det er en av tilfeldighetene i saken her. Det kan ikke være noe annet.

Merkelige omstendigheter
Millehaugen har brukt torsdagen til å svare på spørsmål om flere merkelige omstendigheter i denne saken.

For det første tok han T-banen fra Godlia like ved drapsstedet cirka 45 minutter etter at drapet skjedde. Millehaugen sier at han leverte en bil og sjekket posten i området, men at han hadde vært på Torshov da drapet skjedde.

Les egen sak om dette: Millehaugens minuttkrig
Les også: Her er Millehaugens triatlon

Millehaugen måtte også forklare en rekke andre ting i saken som politiet peker i retning av at han er drapsmann.

Skoene
Etter at Millehaugen hadde tatt T-banen fra Godlia til jernbanetorget gikk han til en skobutikk på NAF-huset og kjøpte nye sko. De gamle skoene ble kastet.

Påtalemyndigheten mener at Millehaugen kvitter seg med skoene fordi skoavtrykk kan ha blitt satt igjen på åstedet. Skokjøpet er altså et ledd i å fjerne bevis. Millehaugen mener derimot at det ikke er noe mystisk med skokjøpet, og at skobytte aldri hadde blitt et tema hvis han ikke selv hadde fortalt om det.

– Ikke vreng på dette. Jeg fortalte dere om skokjøpet før dere stilte meg det spørsmålet. Jeg visste ikke at dette var noe tema, og det var jeg som fortalte om dette, sa en oppgitt Millehaugen i retten da han ble konfrontert med dette

På Torshov går han innom en Joker butikk og kjøper blant annet våtservietter. Han bruker 5 våtservietter og legger resten i bilen.

Påtalemyndigheten mener at han bruker disse våtserviettene for å tørke av seg blant annet kruttpartikler som kan knytte ham til gjerningen.

– Ja, jeg kjøpte våtservietter. Jeg vasker hendene mange ganger om dagen. Når jeg vasker hendene så tar jeg kanskje en tre servietter og så fulgte det kanskje med et par til. Jeg tørket meg på hendene og kastet dem, sa Millehaugen og mener at det ikke er noe unaturlig.

Lua
Lua som Millehaugen hadde på seg da han ble filmet av overvåkingskamera på jernbanetorget er borte. Påtalemyndigheten mener at også den kan ha blitt borte som en del av å fjerne bevis.

– Jeg vet ikke hvor den lua er for det var dere som tok over på overgangsboligen da jeg ble arrestert. Den kan ha blitt lagt igjen på skobutikken eller i bilen eller et sted i overgangsboligen, sa Millehaugen.

Tennsats-partikler
På hanskene ble det påvist tennsats-partikler. Millehaugen sier at de kan stamme fra en maskinpistol med lyddemper som han kvittet seg med en stund tidligere.

– Hanskene har jeg brukt til å skyte med. Jeg samler på en del militæreffekter og en av de tingene jeg hadde var en maskinpistol med lyddemper. Jeg skulle kvitte meg med den og brukte opp 50 skudd jeg hadde. De skjøt jeg i Glomma mellom Sarpsborg og Fredrikstad, sa Millehaugen.

Politiet har forsøkt å finne kulene i Glomma uten å lykkes.

Det ble også funnet slike partikler på hendene til Millehaugen. Teknikere har i sine rapporter ikke utelukket at de kan ha blitt overført fra politiets bevæpnede spesialgruppe som pågrep ham. Det tror også Millehaugen.

Bensin
Da Millehaugen kom hjem litt før klokken 21 denne mandagskvelden, la han alle klærne i vaskemaskinen på 60 grader. Da politiet arresterte ham litt etter klokken 21 stoppet de vaskemaskinen. Det ble funnet bensin eller et lignende stoff på buksa hans.

Millehaugen sier at han kan ha fått bensin på klærne da han reparerte en gammel motorsykkel som han skulle selge, men det kan også ha skjedd ved andre tilfeller der han hadde vært i befatning med bensin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag