*Nettavisen* Nyheter.

- Drapssiktet politimann slippes fra varetekt

Foto: Politiet

Politimannen som er siktet for drap i Brevik i Telemark, blir sluppet fri fra varetekt denne uka, sier advokaten hans.

11.09.13 14:46

Politimannen, som er siktet for å ha drept Linn Madelen Bråthen (33) i Bamble, har sittet fire uker i varetekt.

Den fire uker lange fengslingen av politimannen går ut fredag.

- Jeg har fått signaler fra politiet om at de ikke vil be om forlengelse av varetekten. Hvis noen skal holdes i varetekt, må det være fare for bevisforspillelse eller mistanken må være særdeles sterk. Det er den ikke i denne saken, sier politimannens forsvarer, Arne Lie, til NTB.

- Ingen forlengelse
- Vi kommer ikke til å begjære forlenget varetektsfengsling, sier Lise Dahlhaug, politiadvokat i Vestfold politidistrikt, til Nettavisen.

Hun påpeker at siktelsen ikke er svekket av den grunn.

- Vi har gjennomført cirka 100 vitneavhør. Og det gjenstår fortsatt noen. Men det er vitner han ikke kan påvirke, sier Dahlhaug.

Hun sier også at de med bistand fra Kripos har full kontroll på alle elektroniske spor.

- Har dere fått noen nye svar?

- Ja, det har vi selvsagt fått etter én måneds grundig etterforskning. Men det vil jeg ikke kommentere før vi har klart det hele og fulle bildet, sier politiadvokaten til Nettavisen.

Informert i går
Niels-Christian Schelver Petersen, bistandsadvokaten til avdødes samboer, bror og mor, sier til Nettavisen at han i går ble klar over at politiet vurderer løslatelse av den siktede politimannen.

- For oss har det viktigste vært å gi politiet tid til å etterforske saken i fred og ro. Jeg er ikke overrasket over at de vurderer å slippe ham fri. Når de nå vurderer å løslate ham antar jeg at de har sikret seg nødvendige bevis og spor, og at de har gjort en grundig og god etterforskning. Han har jo vært fengslet for å unngå bevisforspillelse. Så jeg håper og tror at politiet har alt de trenger, sier Schelver Petersen til Nettavisen.

Den 40 år gamle politimannen, som var en venn av Bråthen, ble først pågrepet for å ha avgitt falsk forklaring i saken. 15. august ble siktelsen utvidet til å gjelde forsettlig drap. Han ble varetektsfengslet dagen etter.

Fakta om drapssaken i Brevik

* Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik lørdag 3. august.

* Politiet antok først at det dreide seg om et selvmord. Egne undersøkelser gjort av offerets venner satte imidlertid politiet på sporet av at noe kriminelt kunne ha skjedd.

* En politimann (40) ble filmet av et overvåkingskamera idet han gikk sammen med kvinnen i nærheten av brua natt til 3. august.

* Politimannen ble først siktet for falsk forklaring. Torsdag 15. august skjerpet politiet siktelsen til å gjelde forsettlig drap, da de tror siktede kastet eller dyttet Bråthen ned fra brua.

* Mannen er suspendert fra sin stilling i Telemark politidistrikt, og etterforskningen er overført til Vestfold politidistrikt. I tillegg er Spesialenheten for politisaker i gang med etterforskning av Telemark politidistrikts håndtering av saken.

* Fredag 16. august ble politimannen varetektsfengslet i fire uker i Tønsberg tingrett, hvorav to uker i full isolasjon. Resten av varetektsperioden er han ilagt brev- og besøkskontroll, samt medieforbud. Han har anket kjennelsen.

* Mannen stiller seg uforstående til siktelsen og hevder han var vitne til at kvinnen tok sitt eget liv.

* Politiet sier de ikke vil be om at varetektsfengslingen blir utvidet, men opprettholder siktelsen mot politimannen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.