*Nettavisen* Nyheter.

- Drep den jævla senatoren! Jeg donerer blyet!

Foto: WIN MCNAMEE (AFP)

Det er oppskriften for å bli arrestert.

07.04.10 10:59

For nordmenn kan det kanskje virke rart at så mange amerikanere er imot en reform av helsevesenet som gir tilgang til helsetjenester for alle.

Les også: - USA har verdens beste helsevesen

For 64 år gamle Charles Wilson fra den amerikanske delstaten Washington er derimot innføringen av den nye helsereformen en svært viktig sak, og etter at den ble trumfet gjennom i Senatet har han lagt sitt hat på sin demokratiske senator Patty Murray som stemte for reformen.

Truende beskjeder
Wilson skal ha lagt igjen en rekke telefonsvarerbeskjeder til Murray den siste tiden med svært klare uttalelser, melder Reuters.

Han skal i lang tid ha lagt igjen trakasserende beskjeder hos senatoren, men 22. mars begynte meldingene å bli grovere.

- Jeg håper du er klar over at du har fått en blink på ryggen din nå, skal han ha sagt i den ene beskjeden.

- La volden begynne
- Drep den jævla senatoren! Jeg skal donere blyet. Nå som du har vedtatt din helsereform, la volden begynne. Vi, folket, vil ikke senke oss, bukke under for sosialismen. Du har vekket en sovende gigant, skal han ha sagt i en annen melding.

I en senere melding sparte han ikke på kruttet.

- Drep lovforslaget, drep senatoren også. Jeg mener at hver og en av dere jævla sosialistiske, demokratiske progressive jævler må tas ut.

Ble oppsporet
FBI oppsøkte mannen med en sivil agent som Wilson skal ha betrodd seg til.

- Jeg bærer våpen, og jeg vil ikke nøle hvis jeg blir konfrontert. Det er ikke en trussel. Det er en garanti, skal han ha sagt ifølge Fox News.

Nå er 64-åringen arrestert, og er siktet for trusler mot senatoren. Dermed risikerer han 10 år i fengsel og 250.000 dollar i bot.

Ifølge FBI hadde Wilson en registrert revolver som han hadde tillatelse til å bære skjult på seg.

Flere drapstrusler
Wilson er den andre personen som er arrestert etter å ha fremsatt trusler i kjølvannet av at helsereformen ble vedtatt i USA. I forrige uke ble en mann fra Pennsylvania arrestert etter å ha truet den nest øverste av republikanerne i Representantenes hus.

Les også: - Snikskyttere skal drepe barna deres

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.