*Nettavisen* Nyheter.

- Drep spedbarn som har voldelige gener

Foto: ADEK BERRY (Afp)

Barneskolerektor ønsker å utrydde nyfødte barn som har «kriminelle» gener.

05.06.12 15:31

En tyrkisk skolerektor har forslått at nyfødte barn med «voldelige» gener skal utryddes fordi de utgjør en framtidig trussel mot landet, melder tyrkiske medier mandag.

Mustafa Aydin, som inntil nylig var rektor ved en tyrkisk barneskole, mener de genetiske kodene til alle nyfødte barn skal sammenlignes opp mot kriminelles DNA. Aydin forslår også at det skal samles inn blodprøver av kriminelle ved landets politistasjoner, melder den tyrkiske avisen Hurriyet Daily News, ifølge Al Arabiya.

- Utryddes før de lærer å gå
- Barn bør bli analysert øyeblikkelig etter fødsel. Om de vil utvikle seg til å bli voldelige mot landet, denne nasjonen, så bør de utryddes før de lærer å gå, sa Mustafa Aydin under et møte som var organisert i helgen av politidepartementet i provinsen Erzurum.

Temaet for møtet var forbygging av vold blant barn.

- De fleste barna i mitt nabolag er tyver. Jeg gikk rundt i gatene hjemme, og barn sitter i forlatte bygninger og holder løshunder som kjæledyr. Jeg ba myndighetene om å rive ned de bygningene, men de gjorde det ikke, sa han.

Fikk sparken
Rektoren hevdet at både Brasil og Argentina hadde gjennomført lignende eksperimenter.

- Det ble for mange år siden opprettet en organisasjon i Brasil som skulle utrydde gatebarn. Dette er ikke noe jeg har funnet på, sa han under møtet.

Uttalelsene til skolerektoren har skapt sterke reaksjoner i Tyrkia. Utdanningsdepartementet fordømte uttalelsene og avskjediget rektoren fra sin stilling ved skolen. I tillegg har myndighetene igangsatt en etterforskning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.