- Drept for milliondusør

Mohammed Javed

Mohammed Javed Foto: (Nettavisen)

Hovedvitnet mener Stig Millehaugen ville gått fri med en milliondusør i lomma hvis han hadde klart leiemord-oppdraget.

18.01.11 22:20

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Den 29 år gamle kameraten til Mohammed «Jeddi» Javed fortalte i Oslo tingrett hvorfor Stig Millehaugen skulle ha interesse av å drepe Javed. Han fortalte også hvorfor han tror det er Millehaugens medtiltalte i Oslo tingrett som bestilte drapene.

Millehaugen er tiltalt for drapet på Javed og drapsforsøk på det 29 år gamle vitnet. De var begge sentrale personer i Young Guns. I samme rettssak er en 28 år gammel mann tiltalt for å ha bestilt drapene. Han er sentral i B-gjengen.

– Så vidt jeg vet var det en halv million til en million på Jeddi og en halv million på meg, og det var medtiltalte og hans brødre som sto bak, sa 29-åringen.

– De har vært mest i konflikt med Jeddi, derfor tror jeg det, la han til. Mannen selv har blitt forsøkt skutt to ganger tidligere. Han er selv dømt for drapsforsøk og politiet har også etterforsket ham for drapsforsøk i forbindelse med bestilling av bomber. I den bombesaken skulle 29-åringen og Javed hatt planer om å ta livet av den tiltalte 28-åringen og hans brødre.

– Bestillingsdrap
På spørsmål fra aktor Svein Holden om hvorfor Stig Millehaugen skulle ønske å ta livet av Mohammed Javed og ham selv, svarte han.

– Jeg mener det var et bestillingsdrap. Hadde Millehaugen klart å fullføre meg også, så hadde det aldri gått tilbake på ham. Millehaugen har ikke noe med denne gjengkrigen å gjøre. Da hadde dere (politiet red.anm.) gått på B-gjengen og de hadde dere aldri klart å få noe på, sa mannen.

Istedenfor klarte altså 29-åringen å flykte ut av bilen da Mohammed Javed ble skutt. Dermed kunne han fortelle politiet at Millehaugen var gjerningsmannen.

Les egen sak: - Det bare smalt og kom blod ut av ansiktet

Stig Millehaugen nekter for drapet, og det er helt avgjørende for ham at Oslo tingrett ikke tror på 29-åringens forklaring, men istedenfor tror på at 29-åringen er involvert i drapet og bruker Millehaugen som en syndebukk.

Les: Angriper politiets hovedvitne

– Millehaugen mener at du står bak drapet. Hva mener du om det? spurte aktor Svein Holden i Oslo tingrett.

– Ja, jeg har hørt det. Jeg tenker at han er en kald jævel. en kynisk dritt.

– Kunne du ha drept Jeddi?

– Aldri. Jeg så på ham som en bror. Som egen familie. Du dreper ikke din mor og far, sa 29-åringen.

Knallhard gjengkrig
29-åringen mener altså at drapet på Javed har bakgrunn i den knallharde konflikten mellom B-gjengen og Young Guns. I tillegg var 28-åringen og hans brødre en del av Javeds gjeng tidlig på 2000-tallet. Brødrene brøt med Young Guns og gikk inn i B-gjengen. Siden da forholdet mellom Javed og brødrene vært spesielt dårlig.

Det 29 år gamle vitnet fortalte at han, på vegne av Young Guns, hadde vært i fredsforhandlinger med B-gjengen flere ganger.

– Hvis vi hadde klart å få fred, så ville det ha vært gull verdt. Javed var mer skeptisk til om det kunne bli fred med B-gjengen. Han kjente vel sin rase bedre enn meg, sa 29-åringen i retten.

Forsøket på fred mellom Young Guns og B-gjengen fikk en slutt 19. januar 2009. At det er konflikt mellom de to gruppene i dag, fikk retten tydelig bevis for tirsdag da de braket sammen i foajeen i Oslo tinghus.

Les: Millehaugen evakuert fra retten

Millehaugen tok kontakt
Før drapet på Javed 19. januar 2009 hadde de begge to kjent til dusøren som var på hodene deres. Personer hadde til og med kontaktet dem og fortalt at de hadde fått tilbud om å drepe Javed. Oppdragsgiverne var, ifølge 29-åringen, den 28 år gamle tiltalte og hans brødre.

Stig Millehaugen hadde 2-åringen møtt under soning i Ringerike fengsel. Da de kom ut, hadde de tatt kontakten gjennom Facebook. Deretter hadde Millehaugen kontaktet ham med tilbud om et ransopplegg. Den 19. januar trodde 29-åringen og Javed at de var ute for å hente en bil som skulle brukes under ranet. Under en kjøretur på Haugerud i Oslo, skal Millehaugen ha skutt Javed i bakhodet mens 29-åringen var i ferd med å snu bilen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.