RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drepte sivile for moro skyld

Sist oppdatert:
En militær dommer vil stille en amerikansk soldat for krigsrett.

Seattle (NTB-Reuters): En amerikansk soldat som anklages for å ha drept afghanske sivile for moro skyld, bør stilles for krigsrett. Det mener en militær dommer som har etterforsket saken, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Til sammen fem soldater beskyldes for drap på tilfeldige sivile i provinsen Kandahar i Afghanistan. Amerikanerne skal dessuten ha skåret kroppsdeler av de døde for å ha dem som trofeer.

Påtalemyndigheten har beskrevet soldatene som en gjeng hasj-røykende infanterister som terroriserte uskyldige afghanere.

Ifølge dokumenter som Reuters har fått tilgang til, har en militær dommer nå konkludert med at minst én av soldatene bør stilles for krigsrett. I så fall risikerer 22-åringen dødsstraff dersom han blir funnet skyldig.

Mannen skal i avhør ha innrømmet å ha begått de mest alvorlige forbrytelsene han anklages for. Dommeren som har gransket saken, avviser angivelig at 22-åringen hadde nedsatt dømmekraft fordi han ruset seg på hasj, opium og diverse andre medikamenter på det aktuelle tidspunktet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere