*Nettavisen* Nyheter.

- Drømmen som går i oppfyllelse

Stefan Strandberg er i skyene over å ha signert med Vålerenga.

26.01.09 17:43

Strandberg har tidligere uttalt at Vålerenga har vært favorittklubben hans lenge.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Det blir stort å komme hit og spille, jeg er storfornøyd, sier han til vif-fotball.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport (Kasper Wikestad / Digitalsport)

Han har vært aktuell for klubber i England og har tidligere vært på prøvespill i klubber som Derby, Portsmouth og Stuttgart.

- Jeg har hatt tilbud fra England, men når Vålerenga kom på banen ville jeg helst at det skulle gå i orden. Jeg kunne sikkert tjent mer andre plasser, men Vålerenga har vært favorittklubben min og det blir en ære å spille her foran Klanen og for Vålerenga, sier han.

Klar for konkurransen
Strandberg skal konkurrere med rutinerte karer som Erik Hagen og André Muri i Vålerengas midtforsvar, en utfordring han tar på strak arm.

- Mitt kortsiktige mål er å slå meg til ro i Oslo og komme inn i spillergruppa og i klubben. Så skal jeg ta opp kampen med både Hagen og Muri. Jeg har ikke kommet hit for å sitte på benken, men forstår jeg er en utfordrer i starten, sier han.

- Jeg skal trene hardt, stå på og ta vare på sjansene jeg får. På sikt skal jeg spille meg til en fast plass på laget, men det er vanskelig å si om det blir nå eller om litt lengre tid.

Når han får beskjed om å beskrive seg selv som fotballspiller, er han veldig klar.

- Mine styrker er fotballforståelsen, jeg er fotballklok. Jeg er god med ballen og slår gode pasninger med begge bein. Jeg ser på meg selv som en spillende midtstopper. Jeg spilte sentralt på midtbanen tidligere og ser det som naturlig å ta del i det offensive spillet.

- Også har jeg noen utviklingsmål. Jeg må jobbe med hurtigheten min og duellspillet. Jeg har alltid vært bra på duellspillet i forhold til min aldersgruppe, men nå skal jeg spille med de store gutta og da har jeg mye å lære. Da er det fint å ha læremestere som Muri og Hagen å se opp til på trening hver dag, avslutter Strandberg.

Fakta om Stefan Strandberg
Født: 25.07.1990
Posisjon: Forsvar
Moderklubb: Lyngdal
Høyde/vekt: 189/80
Tidligere klubber: Mandalskameratene

Kontrakten utløper: Etter 2012-sesongen

Landskamper/mål:
G15: 2/0
G16: 3/0
G18: 3/1

Diskuter overgangen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.