RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dropp Internet Explorer

Det er meldingen fra svenske og finske myndigheter etter at enda et sikkerhetshull i nettleseren Internet Explorer er oppdaget. De anbefaler deg å bruke en annen nettleser.

Microsofts Internet Explorer er nesten totalt dominerende på nettlesermarkedet, hele 94,7 prosent av internettsurfere globalt bruker denne nettleseren.

Nå er det oppdaget enda et sikkerhetshull i Explorer, som gjør at ormen Bofra kan infisere PC-en din.

Svenske Sitic, en del av Sveriges Post- og telemyndigheter advarte mot sikkerhetsproblemene for noen uker siden, og i går kom advarte det finske Kommunikationsverket om å unngå å bruke Explorer.

Torsdag kom det finske Kommunikationsverket med en advarsel: Unngå å bruke Explorer. I stedet mener finnene at du bør bytte til alternative nettlesere som for eksempel norske Opera, Firefox eller Netscape.

Her kan du lese mer om Firefox.

- I første omgang bør man vurdere å bytte nettlesere, men man skal være oppmerksom på at alle nettlesere har sikkerhetsproblemer, sier Lars Hedensjö ved Sitic til TT.

For deg som privatbruker er det ikke noe problem å bytte nettleser, flere av alternative som Opera og Firefox er nemlig gratis. Verre kan det bli for bedrifter. Explorer brukes ikke bare som nettleser, den er ofte integrert mot forretningskritiske applikasjoner også.

Så langt har Microsoft ikke kommet med noen patch til sikkerhetshullet, men det er ventet at programvaregiganten kommer med råd til Explorer-brukerne i løpet av dagen i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere