RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dropper bankskatt som skulle hindre kriser

Oslo (NTB): Regjeringen har inntil videre droppet planene som en ny bankskatt som skulle forhindre nye finanskriser, ifølge Klassekampen.

Etter det avisen erfarer, er den såkalte aktivitetsskatten ikke tatt med i statsbudsjettet som legges fram mandag.

- Hvis dette stemmer, er det overraskende, og det er synd, sier Jon M. Hippe, sjef for Forskningsstiftelsen Fafo og leder av finanskriseutvalget som ble nedsatt i 2009.

Den foreslåtte skatten på bankenes overskudd og lønninger ville ha gitt staten opptil 13 milliarder kroner i ekstra inntekter per år. Skatten var ment å skulle kompensere for at banknæringen er unntatt merverdiavgift. I tillegg skulle den hindre at finansnæringen vokser seg for stor på bekostning av andre deler av økonomien.

Kilder både i Arbeiderpartiet og SV sier til Klassekampen at det ikke blir noen aktivitetsskatt i denne omgang. Etter det avisen erfarer, frykter regjeringen kritikk hvis forslaget realiseres.

Finansnæringens Fellesorganisasjon har argumentert sterkt mot å innføre aktivitetsskatt nå. Begrunnelsen for forslaget er svak, og tidspunktet feil, mener bransjeorganisasjonen. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere