RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dropper norske bøker

Sist oppdatert:
Bokhandlerkjeden Notabene nedprioriterer såkalt smale bøker, og nekter å oppgi utvalget til pressen. Forfatterforeningen reagerer.

Notabene er en av de største bokhandlerkjedene. Forfatterforeningen anklager dem nå for å unnlate å ta inn mye av det som utgis av norsk skjønnlitteratur. De dropper bøker de tror ikke selger så mye.

Leder for Forfatterforeningen, Anne Oterholm, får lite respons fra Notabenes butikker i Oslo. Selv om bøkene hun spør etter en nominert til den prestisjefulle Nordisk Råds litteraturpris.

- Rammer distriktene

Dette er en politikk som rammer distriktene hardest, fordi det i mindre byer ikke vil være samme utvalget av butikker.

- Dette reduserer veldig kjøperens frihet. Man finner noen få titler, og man kan ikke velge, poengterer Oterholm til NRK Kulturnytt.

Holder tett

I en undersøkelse gjennomført av NRK Kulturnytt, manglet det så mye som over 100 av 147 etterspurte norske titler i to butikker. En tredje butikk oppga at de hadde 101 titler av de 147. Ledelsen i Notabene har oppgitt til NRK at de ikke vil uttale seg om saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere