RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du blir ikke kvitt Internet Explorer

(Microsoft)
- Det er umulig å slippe å bruke Internet Explorer, sier en dansk sikkerhetsekspert. I forrige uke gikk svenske og finske myndigheter ut og anbefalte deg å bytte ut Microsofts nettleser.

Etter at nok et sikkerhetshull ble oppdaget i Microsofts nettleser Internet Explorer, gikk svenske og finske myndigheter ut og anbefalte folk å installere en av de konkurrerende nettleserne.

Det mener den danske sikkerhetseksperten Peter Kruse er helt meningsløst.

- For det første kan du, selv om du avinstallerer nettleseren, slett ikke unngå å bruke den. Internet Explorer er så tett forankret i operativsystemet at det stort sett er likegyldig å velge en annen nettleser, sier Kruse til danske Comon.

Han mener myndighetenes anbefaling om å fjerne Internet Explorer kun vitner om at deres viten om nettleserens tekniske funksjonsmåte er meget begrenset.

Han anbefaler at du i stedet bør installere et antivirusprogram og Service Pack 2, samt å begrense sine besøk til hjemmesider du stoler på og være forsiktig med å følge lenker i e-poster.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere