*Nettavisen* Nyheter.

- Du bør foretrekke kvinnefotball

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

En tysk forsker mener at kvinnelige fotballspillere somler mindre enn menn.

(SIDE2:) I fotballkamper er det ikke sjeldent man ser voksne menn falle og få så vondt at de vrir seg i smerte, før de reiser seg og løper videre som om ingenting har skjedd.

Nå viser tysk forskning at dette kun gjelder for mannlige spillere, skriver MSNBC.

Treige menn
Forskere ved Technische Universität München tok tiden på stopp i spillet i 56 fotballkamper. Deretter sammenlignet de stopptiden mellom kjønnene.

Resultatet viste at kvinner bruker langt mindre tid enn menn på å late som om de er skadet. I gjennomsnitt bruker menn 30 sekunder lenger enn kvinner på bakken etter å ha slått seg.

Også ved andre typer stopp i spillet bruker kvinnene kortere tid enn menn, blant annet ved corner, mål og innkast. Menn bruker dessuten mer tid enn kvinner på å hale ut tiden ved å knyte skolisser og å hale ut tiden ved dødball.

- Kampen føles jevnere
Forskningsleder Martin Lames hevder at dette gjør kvinnefotball raskere og mer underholdende enn herrefotball - en påstand som trolig vil møte mye motstand blant fotballsupportere.

- Siden man knapt legger merke til stopp på under ti sekunder, føles kampen jevnere. Hvis interessen din går på fotball generelt og ikke for eksempel én spesiell kamp, bør du foretrekke kvinnefotball, sier han til MSNBC.

- Spesielt hvis man reagerer på folk som later som de er mer skadet enn de egentlig er, diskuterer med dommeren, spytter på bakken, krever gule kort til motstanderen og så videre, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.