RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du burde sove med pistol under puten

Sist oppdatert:
Morgan Andersen med oppsiktsvekkende påstand i retten.

OSLO TINGRETT (NA24): Morgan Andersen forteller retten onsdag at fotballagenten Jack Karadas skal ha hintet om at han «burde sove med en pistol under puten» i den opprivende striden rundt den tidligere Lyn-spilleren John Obi Mikel.

NA24 - din næringslivsavis

Andersen hevder dette ble sagt under et møte med Rune Hauge i mars 2005. Karadas skal ha sagt at «du må sove med pistol under puten resten av livet».

Karadas er bror av Brann-stjernen Azar Karadas. Jack jobbet for Hauge, som jobbet for at Chelsea skulle sikre seg Mikel på nyåret 2005. Isteden endte Mikel opp i Manchester United. Ett år senere, etter mye om og men, ble stortalentet John Obi Mikel Chelsea-spiller.

Andersen risikerer flere års fengsel etter tiltalen mot ham.

Les også: Kan bli joker i Mikel-saken

Andersens advokat Cato Schiøtz vil i en rettspause ikke utdype påstanden overfor NA24.

Morgan Andersen la ingenting i mellom da han beskrev de nigerianske spillernes situasjon i Fotball-Norge.

- Jeg opplevde det som skjedde med de nigerianske spillerne som trafficking som prostitusjonsmiljøet i Oslo. Nigerianerne kom hit med gjeld til sine agenter, og det var et vanvittig lurveleven mellom John Shittu og de fire spillerne høsten 2004.

- Det var et trusselbilde direkte mot spillerne og deres familier i Nigeria. Jeg har selv meldt en drapstrussel rettet mot meg i et brev til Oslo-politiet, men de henla saken. De hadde ikke ressurser til å etterforske en sak som gjald liv og helse, hevder han videre.

Fotballagent Rune Hauge bekrefter i retten i dag at Karadas har kommet med denne kommentaren, men synes ikke kommentaren var så alvorlig. Hauge lo da han forklarte seg.

- Jeg kjenner jo Jack såpass god at jeg vet at dette nok var store ord, uten at jeg tror han mente det så bokstavlig, sa Hauge i retten.

Men etter spørsmål fra Morgan Andersens advokat Cato Schiøtz, innrømmet Hauge at kommentaren fra Karadas var unødvendig og kritikkverdig.

NA24 følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere