- Du eier ikke folkeskikk

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Karakteristikk av at Lysbakken var korrupt ble for hard kost for visepresidenten på Stortinget.

28.02.12 11:58

«Tristan Falch du eier ikke folkeskikk, det er derfor du er fjernet fra min profil som en Facebookvenn.», skriver visepresident på Stortinget, SVs Akhtar Chaudhry.

Chaudhry har nå slettet kunstneren Tristan Falch fra sin Facebook-side.

- Lysbakken korrupt

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Det går hardt for seg i sosiale medier når korrupsjonsanklagene mot Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken debateres.

Les også: - Ingenting er som å se moralisters ydmyket

Det er denne kommentaren som fikk det til å koke over for Chaudhry:

«Min eneste kommentar til denne dyrkelsen man ser hos Svere av denne tvers igjennom korrupte Lysbakken, er at velgerne vender partiet ryggen. De har rett og slett ikke tillit til den fyren. Jeg støtter sånn sett Lysbakken som ny SV-leder: Han er en garantist for at partiet ikke vil komme seg over sperregrensen ved neste valg. Da raser SV ut av Stortinget. Det ville glede meg.»

Ifølge Tristan Falch er denne meldingen nå slettet fra Chaudhrys vegg på Facebook.

- Denne kommentaren ble for sterk kost for Stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry - han slettet min kommentar på sin vegg, skriver Falch.

Til sine Facebook-venner skriver Stortingspresidenten følgende:

- Du ble advart tidligere

«Tristan Falch du eier ikke folkeskikk, det er derfor du er fjernet fra min profil som en Facebookvenn. Du har svært sjeldent bidratt til positivt og konstruktivt i debatter på min profil, tvert i mot har du hemmet debatter, og fornærmet og skremt vekk anstendige mennesker som er int...eressert i sitt eget samfunn og verden.

Jeg er en ytringsfrihetens mann, men det betyr ikke at jeg skal tåle vrøvl og vås på min side i all evighet. Du ble advart tidligere. Du tok ikke poenget. Du vil nå bli blokker til å kommentere på min profil. Det har innen ting med politikken å gjøre. Kun med din usiviliserte og totalt uanstendige tonen i debatten.»

Nå gå debatten for fullt på Facebook. På kommunikasjonsrådgiver Jarle Aabøs Facebook-side har det på en time kommet inn mer enn 40 kommentarer etter han skrev om utkastelsen. Her er et utdrag av kommentarene:

«Ytringsfriheten og takhøyden lenge leve»

«Sharia law»

Foto: Johnny Syversen

«Og det verste er at vårt muslimske medlem av Stortingets presidentskap (og SV medlem) knebler en debatt om "Den korrupte statsråd". Dette er jo en ren fest :-)»

«Men kanskje denne Tristan Falch er mer enn vanlig tåpelig.»

«Hm, har man ikke lov å velge sine FB venner, nye regler for hvem man vil være 'venn' med, eller?. Jeg påberoper meg ihvertfall den friheten.»

«En Helt riktig, men er dette en offentlig sak som berører samtlige fb-venner?»

«Saksopplysning: Tristan Falch er en av Norges viktigste kunstnere.»

«Hvis jeg ikke vil ha noe som FB venn så er det mitt sak, hvis andre bryr seg med hvem jeg velger eller ikke velger har DE ett problem, ikke jeg.»

«Ut fra hva som er kjent til nå (har ikke sett søndagsaviser), bør AL sitte trygt nok. TF ha rjeg aldri hørt om, men AC kunne uansett med fordel ha husket hvilket verv han har.»

«Jeg skjønner ikke problemet. Alle som har hørt litt på Akhtar Chaudhry, kan vel ikke være særlig overrasket over hans autoritære stil?»

«Å gnåle om hvem man tar bort fra FB er tullete, uansett.»

«Som folkevalgt er det rimelig sært å blokkere høyst oppegående kunstnere, fordi de har andre meninger enn den folkevalgte. Rimelig sært. Og ikke i tråd med den rødgrønne regjerings mantra om åpenhet (liksom).»

«Akhtar Akhbar. Hvorfor finne seg i repeterende møl?»

«Jeg har et forslag: Vi poster nyhetssaker om Lysbakken på den muslimske stortingspresidentens vegg :-)»

«Når Tristan offentliggjør sine spark, er det rimelig at også retursparket er offentlig»

«Jeg ville også ha blokkert personer som brukte veggen min som spybøtte. Hvorfor poengteres livssynet stadig her?»

«Nå må dere slutte å tøve. Hvem som helst i dette landet kan bestemme over sin egen avis, sin egen facebookside, over sitt eget hjem. Dette har da ingen, ingen, ingen ting med ytringsfrihet å gjøre! Ytringsfrihet betyr at staten ikke skal fengsle deg for hva du sier, og at ingen skal drepe deg for det heller. Forøvrig kan man gjøre hva man vil!»

- Jeg blokkerer dere i Akhtar Chaudhrys ånd

«Til alle som er uenige med meg: Jeg blokkerer dere i Akhtar Chaudhrys ånd! (kødda)»

«Akhtar er en god og pålitelig venn, som alltid stiller opp.»

«Nei, han er overhodet ikke en pålitelig venn. Han er medlem av Stortingets presidentskap og skal representere oss alle. Når han ikke aksepterer andre meninger enn det han selv har rundt en så alvorlig sak som Lysbakken (den handler om misbruk av skattepengene våre) da er Akhtar en skam for sitt folkevalgte embete.»

«Nå har jeg postet 10 nyhetssaker på veggen til min folkevalgte. Lurer da på, blokkerer han meg eller de 10 avisene??? Eller alle 11?»

- Stå på Lysbakken

Veldig mange politikere bruker Facebook til dialog med velgere og kjører ulike debatter. Akhtar Chaudhry har nesten 5.000 venner på Facebook og senest lørdag kveld la han ut følgende melding:

«Fantastisk Lysbakken i Dagsrevyen. Det var en befrielse å se ham så offensiv. Stå på!»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.