RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du kan bli henrettet for dette

Foto: - (Afp)
Sist oppdatert:
Dommeren fortalte attentatmannen hva han hadde i vente.

Jared Loughner (22) var ifølge amerikanske medier tilsynelatende upåvirket av stundens alvor da han ble fremstilt for varetektsfengsling under et fengslingsmøte i Phoenix mandag.

Loughner hadde barbert vekk øyenbrynene og alt håret fra hodet, og hadde et lite kutt i høyre tinning.

Dommer Lawrence Anderson spurte den tiltalte om han forsto at han risikerte livstid i fengsel eller dødsstraff for drapet på den føderale dommeren John Roll, én av de seks menneskene som ble drept under lørdagens massakre.

- Ja, svarte 22-åringen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Brøt flere føderale lover
Loughner brøt flere føderale lover da han åpnet ild under et folkemøte i Tucson, Arizona lørdag. Dermed blir to saker ført mot Loughner, en sak på føderalt nivå og en sak på delstatsnivå.

På føderalt nivå er Loughner tiltalt for drapsforsøk mot et kongressmedlem, overlagt drap på to føderale statsansatte, og drapsforsøk mot to føderale statsansatte. Strafferammen er altså livstid i fengsel eller dødsstraff.

Det er ennå uklart om påtalemyndigheten i delstaten Arizona må vente til den føderale saken er over, før de kan straffeforfølge og ta ut tiltale mot Loughner.

Les også: - Obama må også ta skylden

Tilstanden er fortsatt kritisk
Seks mennesker ble drept og 14 skadd i massakren i Tucson. Kongressmedlem Gabrielle Giffords, som trolig var hovedmålet for attentatet, ble skutt i hodet. Tilstanden er fortsatt kritisk.

- Vi er ikke ute av faresonen ennå, sier nevrokirurg Michael Lemole ved universitetssykehuset i Tucson.

- Det kan ta mellom tre og fem dager før hevelsen når sitt høydepunkt. For hver dag som går uten at hevelsen blir større, blir vi litt mer optimistiske, sier han.

Legene ønsker imidlertid ikke å spekulere på hvilke varige mén kongressmedlemmet vil få etter å ha fått penetrert en kule gjennom hjernen.

To skuddofre ble utskrevet fra sykehus søndag, mens syv andre er fortsatt på sykehus.

Ni år gamle Christina Taylor Green var ett av drapsofrene til 22-åringen. Hun ble født samme dag som terrorangrepene mot New York og Washington, 11. september, 2001. Begravelsen til jenta finner sted førstkommende torsdag.

- Jeg er tilhenger av dødsstraff
Faren til jenta, John Green, er ikke i tvil om at 22-åringen fortjener dødsstraff, skriver Daily Mail.

- Kona mi er mye mer barmhjertig i slike tilfeller. Jeg er litt mer tilhenger av den ville vesten. Det er en ganske opplagt sak, og jeg er tilhenger av dødsstraff i denne saken, sa faren på amerikansk TV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere