RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du kan ha tillit til fondsbransjen

Sist oppdatert:
Amerikanske myndigheter beskylder landets fondsselskaper for å ha lurt sparere for milliardbeløp. Kredittilsynet fremstiller norske fondsforvaltere som engler i forhold
Har du tillit til norske fondsforvaltere? Er situasjonen bedre i Norge enn i USA? Du kan si din mening på vårt diskusjonsforum Traders' Corner: - Du kan ha tillit til fondsbransjen

Les også: Filleristing av fondsbransjen

Den siste tiden har amerikanske finansmyndigheter gått ut med knallharde beskyldninger mot fondsbransjen i USA og mener småsparere har tapt milliardbeløp på snusk.

Det har dreid seg om at gode kunder og innsidere har fått gjøre gunstige handler som har gått på bekostning av den jevne småsparer.

Fokus for amerikanske finansmyndigheter ser nå ut til å være flyttet fra meglerhusene, som de siste årene har fått så hatten passer, til fondsforvalterne.

- Tillit til fondsbransjen

Avdelingsdirektør Eirik Bunæs i Kredittilsynet tror ikke situasjonen er slik i Norge, og han mener norske småsparere ikke har tapt store penger på juks.

- Jeg tror ikke det. Vi mener sparere har grunn til å ha alminnelig god tillit til fondsbransjen, sier han til iMarkedet.

Bunæs sier man på mange områder lenge har hatt strengere regelverk i Norge enn i USA.

- Det jeg kan si er at en del av det de holder på med der borte, har vært fulgt opp her for flere år siden, sier han.

Han peker blant annet på regelverket for ansatte i fondsselskapene og deres muligheter til å investere.

- Det er svært strengt, og vi følger det opp, sier han.

- Vi har diskutert dette med våre amerikanske kolleger, og de lytter med interesse. For noen år siden lyttet de med vantro fordi de ikke trodde gikk an å være så streng, sier Bunæs til iMarkedet.

Også på andre områder, som fastsetting av kurser for inngang og utgang av fond, mener han at kontrollen er god, og han sier at man sjelden finner problemer.

Bunæs sier også at det er over ti år siden man fant problemer med at fond i finanskonserner ble brukt til å plassere vanskelige emisjoner eller vanskelige plasserbare aksjeposter for konsernenes meglerhus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere