*Nettavisen* Nyheter.

- Du må erkjenne det du har gjort

Foto: (Arkivfoto: Scanpix)

Finanskjendisen skal ha skrevet «jeg skal aldri voldta deg igjen» på et ark mens ekskona så på.

30.09.09 14:34

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Onsdag fortsatte rettssaken mot finanskjendisen som er tiltalt for å ha voldtatt to kvinner, hans ekskone og en tidligere samboer.

Ekskona fortsatte å forklare seg, og hun fortalte blant annet om brevene og kortene som politiet fant under madrassen hennes, som er viktige bevis i saken.

Les egen sak: - Fant bevis under madrassen

I et av brevene til henne, som er underskrevet tiltalte, står det:

«Jeg skal aldri voldta deg igjen. Jeg skal aldri slå deg igjen. Jeg skal aldri fjerne dine gjenstander igjen. Jeg skal aldri drikke alkohol før jeg er frisk og normal igjen. Jeg skal aldri ødelegge deg fysisk og psykisk igjen».

Brevet er datert den 13. desember i fjor.

- Syntes han skulle skrive det som det var
Ekskona forklarte i retten hvordan brevet ble til. Hun var nemlig ikke fornøyd med det finanskjendisen hadde skrevet i et annet brev, der han skal ha unnskyldt at han hadde hatt ufrivillig sex med henne.

- Jeg syntes han skulle skrive det som det var, jeg var ikke interessert i noe kjærlighetsbrev. Men han syntes det var vanskelig å skrive «voldta», og å si det også. Da skrev han det mens han satt foran meg, at han ikke skulle voldta meg igjen, sa kvinnen.

- Presset du ham til å skrive dette? spurte aktor Geir Kavlie i Økokrim.

- Absolutt ikke, det var ikke noe press fra min side. Jeg sa bare at jeg ikke var interessert i å få noe kjærlighetsbrev. Du må erkjenne det du har gjort, sa jeg. Jeg ville at han skulle gå inn i sitt hode og forstå det, og kanskje han kunne skjønne det dersom han skrev ordet, sa ekskona.

Hun skal ha fått mange brev og kort av finanskjendisen mens de var sammen, og alle hadde hun spart på og gjemt under madrassen. I brevene skal det ifølge ekskona ha blitt lovet flere ting.

- Jeg tenkte at ingen ville tro meg uansett. Derfor beholdt jeg brevene, sa hun.

- Kunne kutte fingre
Ekskona fortalte også at hun ikke turte å anmelde eksmannen.

- Hvis jeg gikk fra ham, og andre fikk vite om voldtektene, var jeg veldig redd for hva han kunne gjøre mot meg i ettertid, sa hun i retten onsdag.

Hun utdypet dette nærmere:

- Det er jo de truslene han kom med en gang. Han skulle gjøre livet mitt helt fryktelig. Hvis jeg gikk fra ham og hvis jeg valgte å anmelde ham skulle han sørge for at jeg ville lide for det, sa kvinnen.

- Hvordan ville han reagere overfor deg? spurte aktor.

- Det spurte jeg han ikke om, men jeg følte det på kroppen, sa hun, og la til at hun har hørt fra andre hva finanskjendisen er i stand til å gjøre:

- Han hadde menn som jobbet for ham som gjorde drittjobben. De kunne gjerne kutte fingre. Det er ganske mange skrekkhistorier, sa ekskona.

Les også: - Det er vanskelig å si hvorfor jeg holdt ut
Les også: - Det er surrealistisk

Fant pose med brev under ransaking
Det spesielle med saken er at det er Økokrim som har etterforsket de angivelige voldtektene. Årsaken er en helt annen etterforskning, mot 40-åringens forretningsdrift. Voldtektssaken kom de på sporet av under den andre etterforskningen.

I sitt innledningsforedrag tirsdag, fortalte aktor Geir Kavlie hvordan de kom på sporet av saken.

- Tiltalte ble i februar i år siktet for en rekke grove bedragerier. I forbindelse med denne mistanken så ønsket Økokrim å foreta en ransakelse på tiltaltes bopel og leiligheten som ble disponert av hans daværende ektefelle, sa Kavlie.

Økokrim gjennomførte ransakelsen i leilighetene, og under ransakelsen hjemme hos tiltaltes ekskone, ble det funnet flere brev.

- Under denne ransakelsen finner tjenestemenn en pose med brev og kort som var gjemt under madrassen til ekskona, og enkelte av disse brevene var signert med navnet til tiltale, fortalte Kavlie.

Da rettssaken startet tirsdag, erkjente tiltalte ikke straffskyld.

Det er satt av ti dager til rettssaken mot finansmannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag