Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du må ikke gi deg

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Dette er trening for den viderekomne.

BISLET/(Side2): Den såkalte tidsklemma har ført til at mange velger å bortprioritere trening til fordel for andre gjøremål. Dette har treningskjedene naturlig nok prøvd å kompensere for ved å tilby sine medlemmer såkalte ekspresstimer.

I løpet av tretti minutter kan man ved mange sentre møte opp og få trimmet kroppen sammen med en instruktør, og ifølge treningskjedene er det mange som benytter seg av dette tilbudet.

I ånden av den nye trenden vil S.A.T.S. fra januar 2013 tilby sine veltrente medlemmer et helt nytt tilbud. ABSolution er en time for den viderekomne, og øvelsene fokuserer på de såkalte core-musklene.

- Bakgrunnen for at vi setter opp denne timen er at vi har lyst til å tilby noen til dem som allerede er i god form, sier S.A.T.S.-instruktør, Christine Tellnes, til Side2.

- Det gjelder å øve
I en svett sal på et av byens mange treningssenter har en gruppe journalister og treningsglade medlemmer akkurat fått en forsmak på den nye gruppetreningstimen, som visstnok skal gi en strammere mage ved hjelp av teknisk utfordrende øvelser.

Vanskelighetsgraden er høy, og allerede fra første låt er det mange i rommet som har problemer med å utføre øvelsene som instruktøren, og en medhjelper, har demonstrert. Man kan ikke annet enn å undre om timen er i overkant teknisk krevende.

- Nei! Når du øver på disse øvelsene så kommer de. Du må ikke gi deg etter en eller to eller tre ganger - du må prøve, sier Tellnes.

- Dette er øvelser som skal øke både muskelmassen og styrken i mageregionen ved at ulike muskelgrupper jobber sammen.

Det er to S.A.T.S.-ansatte, med turn- og gruppetreningsbakgrunn, som har utviklet den spesifikke timen, og det merkes godt på øvelsene. Sterk overkropp er utvilsomt en fordel, da det akrobatiske preget på timeinnholdet i stor grad foregår ved hjelp av armene.

- Det tekniske i øvelsene er viktig. Det du aller mest kan kjenne det på er at du går inn i en øvelse og så tenker du; Nå fikk jeg det til.

Men siden det er så vanskelige øvelser, får instruktøren mulighet til å gi den enkelte medlem god nok oppfølging under timen?

- Det som er greien her er at folk får litt veiledning under timen, og så kan de stille spørsmål etter timen. Vi står som regel utenfor rommer etter timen og svarer på spørsmål.

- Og så gjelder det å øve og øve.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Intens time
En av dem som er beredt på å øve er Lorange - en av flere medlemmer som har fått tilgang til å prøve timen i forkant av januarlanseringen.

- Det var en intens time, og ikke slik jeg hadde forventet. Det var mye mer bevegelse og hopping og slikt, sier hun til Side2.

Lorgane har imidlertid ikke tenkt å gi seg etter første forsøk, og uttrykker at hun var godt fornøyd med gjennomført sesjon.

- Men det var kjempefint, kvitrer hun.

- Det var vanskelig, men jeg liker utfordringer. Etter hvert så vet jeg at man greier nesten hva som helst og det er fint at de har de samme øvelsene over lengre tid. Jeg håper at jeg får det til etter hvert.

Side2 mener:
Undertegnende mistet noe av motivasjonen allerede ved utførelsene, eller forsøket på utførelsen, av første øvelse. Problemene var ikke at øvelsen fysisk sett var spesiell tung, men teknisk var den vanskelig og noe forvirrende. Få av de i salen så ut til å mestre teknikken, og Side2 har fått opplyst av S.A.T.S. at de vil ta responsen fra gruppa til etterretning.

- Det kommer nok noen justeringer for å gjøre spesielt starten av timen litt enklere, sier Lars Einar Petterson, PR-sjef i S.A.T.S. Norden i en e-post til Side2.

Flere av de andre øvelsene var imidlertid av tilsvarende teknisk vanskelighetsgrad, og undertegnede følte at øvelsene ikke ga den uttellingen den burde. Det er grunn til å tro at øvelse gjør mester også i denne sammenheng, men spørsmålet er om man i dagens hektiske hverdag har tid til å vente på at man skal mestre noe før man kan begynne å bygge resultater.

I motsetning til når undertegnende kjører intensive magesesjoner er det ingen stivhet som bevis på at man har anstrengt magemusklene dagen etter treningen. Korsryggen føles imidlertid noe sår, men det er usikkert om dette er et utfall av styrkeøkten eller ikke.

Timen passer imidlertid bra for dem som vil ha litt inspirasjon, eller for dem som ønsker å presse seg selv til et nytt nivå når det gjelder teknikk og vanskelighetsgrad.

Hvor:
På utvalgte S.A.T.S. senter fra januar 2013.

SE FLERE BILDER FRA TIMEN HER:

5384

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!