RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du skylder oss 211.010.028.257.303 dollar!

Sist oppdatert:
Joe Martins fikk et lite hyggelig brev fra banken.

Mange kvier seg for å åpne brev fra banken, men det skal mye til for å slå beskjeden amerikaneren Joe Martins fikk fra sin gamle bank.

Martins hadde nylig avsluttet sin konto i Wachovia Bank i Georgia da han fikk et brev i posten. Banken skrev at han måtte gjøre opp for den negative saldoen, men da han leste beløpet, fikk han sjokk.

- Jeg åpnet brevet og så på det og tenkte: «Nei, nå kødder du med meg», forteller Martins til den lokale TV-stasjonen WSBTV.

Der stod det, svart på hvitt, at Martins skyldte banken 211.010.028.257.303 dollar. Eller kortere sagt, 211 billioner dollar. Med dagens kurs blir det drøye 1.160.555.155.415.166 kroner. Altså mer enn hva Bill Gates, Warren Buffet og Donald Trump er gode for til sammen.

Martins skjønte raskt at dette måtte være en feil, men ble bekymret fordi banken skrev i brevet at de kom til å melde ham til et kredittvurderingsfirma som en risikabel kunde.

- Jeg eier ikke 211 billioner dollar, men siden dette skjer automatisk og blir rapportert, regner jeg med at det vil komme på kredittvurderingen min, sier Martins.

Siden Martins har hatt flere problemer med Wachovia før, gikk han rett til pressen for å få ryddet opp. En ydmyk visedirektør i banken, David Olivier, betrygger Martins med at det hele var en datafeil og at beløpet ikke ville bli rapportert inn.

- Vi kan selvsagt forstå at vår korresponanse med Mr. Martins har skapt bekymring. Jeg kan bekrefte at dette ikke vil ha noen negative følger for Martins’ kredittvurdering, sier Olivier.

Og hvor fikk Wachovia Bank tallet på over 211 billioner fra? Jo, det var kontonummeret til Martins.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere