RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du trenger fett, gress og alger

Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sara Chacko gir deg den nyeste supermaten.

(SIDE2): Det var da hun var bartender og jobbet sene nattetimer at Sara Chacko trengte mer energi og overskudd. Den ville hun gjerne ha i form av noe annet enn koffein som gir deg et raskt løft, men tar deg med ned i kjelleren etterpå.

- Jeg trengte langvarig energi og ville føle meg bedre og mer våken, sier Sara.

Supermat er konsentrert næring
Hun hentet inspirasjon fra helsekost i Sverige, der søsteren jobbet. Etter hvert møtte Sara sin medforfatter av Supermat, Trine Berge, som er grunder av Supernature. Siden har det blitt både bok og butikken Supernature ut av det spirende ønsket om mer energi.

Den formelle utdannelsen har hun ikke, men hun har prøvd ut det meste på seg selv.

Det aller viktigste ifølge Sara, er å få i seg fett, gress og alger.

- Jeg kjøpte, testet og eksperimenterte med alle slags produkter. Etter en tid med prøving og feiling fant jeg ut at blant annet alger og byggress pluss noen urter var tingen for meg.

Siden har hun gått kurs, lest bøker, snakket med folk og testet produkt etter produkt.

- Supermat er et eget begrep og er konsentrert næring, rett og slett. Med frukt og grønnsaker som strengt tatt ikke har sett sola sier det seg selv at vi må fylle på av næringsstoffer. Vi trenger minst «15 om dagen» og får du i deg supermat slipper du å hele tiden være redd for å få i deg for lite næringsstoffer.

- Men kan man ikke få i seg for mye?

- Nei, kroppen kvitter seg med de næringsstoffene den ikke trenger. Dessuten er det mye lettere å få i seg for lite enn for mye. Noen ganger kan det være deilig å spise akkurat det man har lyst på også. Har jeg lyst på en croissant med smør til lunsj så spiser jeg den med god samvittighet når jeg vet at jeg har fått i meg en shake med supermat til frokost, sier Sara.

- Huden blir bedre
Hun lover mer energi og overskudd, bedre fordøyelse og finere hud med en gang du får i deg supermat.

- Det du merker aller først er at fordøyelsen blir bedre. Så merker du at huden blir merkbart finere.

Selv spiser hun mye fisk og gjerne næringsrike salater. Men hun går ikke av veien for litt sjokolade og kaker heller. Men det må være rå sjokolade. Favoritten er sjokoladen fra Ombare; cranberry & Mandarin.

- Dette er vårt svar til fastfoodbransjen, det veier opp for ferdigmaten.

Sara presiserer at alt er etisk dyrket, maten er økologisk og produsentene er nøye håndplukket. Dette er produsenter som er med på å bygge opp naturen, ikke bryte den ned.

Noe av overskuddet fra Supernature går også tilbake til produsenten, slik at de kan utbedre sine metoder og til motaksjoner mot overfisking og høvling av regnskog.

- Det er vanskelig å finne gode produsenter, men forbrukeren kan være sikker på at de er nøye plukket ut og at vi ikke bruker produsenter som utnytter naturen.

Snart kommer det en bok til fra superdamene Sara og Trine; Beautyfood - «indre styrke, naturlig skjønnhet». Denne gangen er fokus på skjønnhet og hvordan man både kan spise riktig, trene og passe på huden ved hjelp av skjønnhetsprodukter.

Her er nyhetene fra SuperNature, presentert av Sara.

Pure Planet Purely Greens Max
Et skreddersydd produkt for Supernature tilpasset norske forhold.
Inneholder: Alger, gress, urter. Et kraftig produkt med antiaging effekt. Et fint produkt å bruke om vinteren.
Bra for: Fordøyelsen, hormonsystemet.
Pris: 279 kroner

Amanprana Balance Delight olje
Denne er spesialbestilt til supernature og er mild og god på smak. Grunnen til at den ikke harskner er at den er beriket med antioksidanter som gjør den holdbar i hele ni måneder på kjøkkenbenken. Bruk den gjerne i salater eller ta en t-skje hver dag.

Hampfrøolje, som kalles «naturens mest perfekt balanserte olje». Dette på grunn av det høye innholdet av de essensielle fettsyrene omega-6 og omega-3 i et forhold – 3:1. Hampfrøolje inneholder også linolsyre og gammalinolensyre som virker foryngende på huden, samt antioksidanter (vitamin E), i tillegg til en rekke mineraler, deriblant kalsium, magnesium, kalium og fosfor. Oljen inneholder store mengder naturlig vitamin E som hindrer oljen i å oksydere i kroppen.
Bra for: Huden, mot bakterielle infeksjoner og kolestroldempende.

Pris: 569 kroner

Pure Planet Purely protein
Proteinpulver av vegansk protein. Et lettopptakelig proteinpulver som ikke er syredannende.
Inneholder: Alle de essensielle aminosyrene som kroppen trenger. Inneholder 57 % proteiner og passer til en lavkarbodiett.
Drikkes gjerne som et mellommåltid, og både før og etter trening
Bra for: Vegetarianere som ikke får nok protein. De som trener mye og ellers de som vil få i seg proteiner.

Pris: 995 kroner

Pure Planet Purely Carrot
Et sommer og vårprodukt som gir deg glød.
Inneholder høykonsentrert juice fra gulrøtter, søtpotet og gresskar.
Inneholder: Karotenoider som alfakaroten, betakaroten og lutein
Bra for: Forebygging av pigmentflekker, beskyttelse mot hudkreft. Gir næring for hele kroppen – fra celler til vitale organer, muskler og ledd.

Pris: 399 kroner

Pure Planet Purely fruit
Antioksidanter som du alltid trenger!
Inneholder: Rene antioksidanter og vitaminer fra 16 ulike potente næringsrike frukter og bær.
Bra for: Alle antioksidantene i en teskje, dekker dagsbehovet, supert for hud, hår og negler.
Pris: 499 kroner

Pure Planet rødmarin alge
Rød alger er iblant naturens sterkeste immunstyrkende midler, og er kjent for å virke mot virus og bakterier. Rød algene er svært næringsrike og i dette produktet er det også tilsatt Spirulina for å forsterke virkningen.
Bra for: Skal rense kroppen og hjelpe immunforsvaret.
Pris: 479 kroner

Supernature Premium multiblend juice
Superfrukter samlet i en juice. Inneholder hundre ulike antioksidanter, vitaminer, mineraler, aminosyrer, polysakkarider, enzymer og komplekse fytokjemikalier.
Dette er presset og konsentrert og du trenger ikke mer enn to spiseskjeer daglig. Kan gjerne blandes i et glass vann. Drikk gjerne på tom mage for best opptak.

Bra for: Bruk den gjerne under trening når du trenger ekstra påfyll av energi. Alle superfruktene i en flaske, proppfull av antioksidanter, gir mye energi og styrker immunforsvaret

Pris: 249 kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere