- Du tror det ikke før du lukter det

Foto: Faksimile (Google)

Google inviterer deg til å prøve nyheten aromasøk.

01.04.13 12:58

«Du tror det ikke før du lukter det», lyder overskriften på Googles nettsider mandag, der selskapet lanserer Beta-versjonen av Google Nese, «en velduftende søkenyhet», ifølge selskapet selv.

Google har virkelig lagt seg i selen og skilter blant annet med en aromadatabase, der «våt hund» er en av luktene. Den beskrives som «Aggressiv og slepen, med et hint av eimende, vått håndkle».

- Skarp bouquet
Kanskje enda mindre fristende er aromaen «utbrukt kattesand», som beskrives som «skarp bouquet av ammoniakk med en jordaktig undertone».

Mer velluktende
Synes du den blir for drøy, kan du jo heller prøve eplepai, nybakt brød eller boblebad.

Klikker du videre, kan du velge å lukte, dele aroma eller få en forklaring på hvordan denne for-god-til-å-være-sann-teknologien virker.

Men så var det dette med datoen, da.

Klikk på bildet for å forstørre.

Firkantet nyhet
Har du forresten fått med deg at Prior kommer med et prøveparti med firkantede egg? Det skjer i anledning av at det er 50 år siden Donald-historien «Eggemysteriet» utkom for første gang i Norge, heter det i en overbevisende pressemelding fra Nortura.

Klikk på bildet for å forstørre.

Munch-museet til Tromsø
På Twitter er forøvrig Senterpartiet i eggende godt humør, til tross for påskens famøse «Fuck Oslo»-tweet fra Sp-statsråd Marit Arnstad. Tidlig mandag morgen melder partiorganisasjonen via @Senterpartiet at «Regjeringa varsler ja til Oslo-OL. Munch-museet til Tromsø ved statlig reguleringsplan. @spdama: - Tid for å skjære gjennom, godt kompromiss.»

Kontoen @spdama tilhører Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Dugnad for kunstgress
Om vi holder oss innenfor det utvidede kulturbegrepet, og vandrer videre til fotballens verden, er det ødelagt gress på Brann stadion som skaper overskrifter på Bergensavisens nettutgave denne dagen. «Rotteinvasjon på Stadion» er tittelen, og Brann-ledelsen forklarer at det dreier seg om jordrotter som har gravd seg opp og helt ødelagt dekket. Derfor inviterer de 1. april til stor dugnad for å få lagt kunstdekkke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty

Måtte fjerne Bieber-spøk
En aprilspøk som ikke falt i helt god jord var Telemarksavisas nettsak om at tenåringsidolet Justin Bieber skulle holde konsert på Skagerak Arena i Skien i september. Men du tuller ikke med Bieber-fansen, fikk avisa erfare. Til slutt valgte de å fjerne saken. Da hadde de fått en sint reaksjon fra konsertarrangør Atomic, og utenfor avisredaksjonen i Skien hadde det møtt opp folk som håpet å få noen av de utlovede billettene, men som slukkøret måtte vende hjem igjen.

Feilvare
Til slutt tar vi med en nokså viktig melding fra Ikea Norge.

Det gjelder tilbakekalling av feilvare, i dette tilfellet unbrakonøkler.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tips oss gjerne om gode 1. april-spøker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.