*Nettavisen* Nyheter.

- Du vet, jeg er en ganske tøff fyr

Foto: CHERYL GERBER (EPA)

Obama svarer på Nobel-kritikken og på spørsmål fra skolegutt om hvorfor folk hater ham.

16.10.09 19:37

USAs president Barack Obama svarer på kritikken fra folk som mener han har få resultater å vise til i løpet av sin presidentperiode, og understreker at han har nettopp kommet i gang.

De siste ukene har han fått kritikk fra flere hold fordi han tilsynelatende ikke har gjennomført de store politiske endringene han varslet under valgkampen i fjor.

Liberale røster mener han må gjøre mer innenfor homofile rettigheter, mens konservative mener han bruker for lang tid til å trappe opp den militære tilstedeværelsen i Afghanistan.

Toppet seg med fredsprisen
Det hele toppet seg med tildelingen av Nobels fredspris forrige fredag hvor mange benyttet muligheten til å kritisere ham indirekte ved å slakte Nobelkomiteens beslutning.

- Altså, i tilfelle dere lurer. Jeg trodde aldri at noe av dette skulle være enkelt. Du vet, det hender jeg lytter til journalister på nyhetene (som sier): «Hvorfor har han ikke løst hungersnøden i verden ennå?»

- Hvorfor har ikke alle gjort det? Det har gått ni måneder. Hvorfor? Jeg sa aldri at det skulle bli enkelt. Hva sa jeg under valgkampen? Jeg sa at endring er vanskelig. Og store endringer er enda vanskeligere.

- La meg bare understreke. Jeg har nettopp kommet i gang, sa Obama.

Les også: - Go fjuck yourself, Norway!

Obamas tilsvar kom under et besøk til den orkanrammede byen New Orléans torsdag.

- Hvorfor er du hatet?
Det splittede USA kom tydelig til syne da Obama introduserte republikaneren og guvernør Bobby Jindal på et såkalt Town Hall-møte ved University of New Orleans, hvor publikum svarte med piping og buing, melder Reuters.

Og mot slutten av møtet var det en ni år gammel skolegutt som stilte presidenten følgende spørsmål: «Hvorfor hater folk deg?»

- Vel, for det første, så ble jeg valgt til president, så alle hater meg ikke. Jeg fikk en hel del stemmer. Men sant nok, hvis man ser på TV i det siste, så virker det som at alle er sinna hele tiden, svarte han med henvisning til det vanskelige klimaet USA har kommet i som følge av finanskrisen.

- Og når vi opplever tøffe tider, så får man en del av skylden, og det er en del av jobben. Men du vet, jeg er en ganske tøff fyr, sa Obama.

Annonsebilag