RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dugnad må lønnes høyere

Sist oppdatert:
Røde Kors og Redningsselskapet har over én milliard kroner i årlig automatinntekt. Dette liker direktør for Lotteri- og stiftelsestilsynet Atle Hamar svært dårlig og mener ordningen er urettferdig for mange.

De to store tjener grovt på inntekter fra automatspill. Røde Kors har alene 850 millioner kroner og Redningsselskapet håver inn 250 millioner kroner fra sine automater hvert år, skriver VG.

Hamar mener det er på tida at det tas en diskusjon om fordeling av disse inntektene, etter at det oppstått en enorm skjevfordeling. Noen få organisasjoner opplever å få millioner av kroner i automat-inntjening, mens veldig mange faller utenfor hele lotterimarkedet.

- Svært mange av disse er lotteriverdige organisasjoner der det legges ned enorm dugnadsinnsats for barn og unge. Det må følse svært urettferdig for disse at de ikke får en krone av milliardene som kommer inn på automatene. Dugnadsinnsats må belønnes høyere, sier Hamar til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere