RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarl M. Andersen/Sarpsborg Arbeiderblad

- Dyttet vaktmesteren i nødverge

Havnet i feide etter klage om gressklipping.

Flertallet i Sarpsborg tingrett mener mannen i 40-årene handlet i nødverge da han i fjor sommer dyttet vaktmesteren (70) i Nedre Alvim borettslag i forbindelse med en disputt om gressklipping.

Mannen, som har bodd i borettslaget i mange år, hevdet at det var vaktmesteren som angrep ham da han ved 20-tiden fredag 4. juni i fjor ville klage på 70-åringens gressklipping så sent på en fredagskveld. Han mener dyttet han ga sin egen nabo ble gjort i selvforsvar, fordi han fryktet å få et slag etter å ha klaget til ham, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Måtte sy sju sting
Vaktmesteren fikk et større kutt i tinningen som måtte sys med sju sting og flere skrubbsår andre steder på kroppen etter at han ble dyttet over ende.

Under hovedforhandlingen i Sarpsborg tingrett forrige fredag, la aktor, politiadvokat Dag-Fredrik Reymert, ned påstand om 35 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner som straff for vaktmester-dytten. Påtalemyndigheten mener dette var en voldshandling, og at borettslagsbeboeren ikke var i en nødvergesituasjon.

Frifunnet for erstatningskrav
Fredag formiddag falt det dom i saken. Flertallet i Sarpsborg tingrett, de to meddommerne, mener dytten var en nødvergehandling. Mot tingrettsdommer Ragnhild Borgeruds stemme, mener meddommerne at mannen i 40-årene der og da dyttet for å unngå å bli slått av den 70 år gamle deltidsvaktmesteren. Mannen ble derfor frifunnet for voldstiltalen.

Under rettssaken sa den nå frikjente mannen at han var villig til å betale for de utgiftene vaktmesteren hadde hatt i forbindelse med hendelsen som fant sted da vaktmesteren var i ferd med å parkere traktorgressklipperen i garasjen etter endt gressklipping. Det ble lagt ned påstand om at han skulle betale 2.786 kroner i erstatning. Tingretten frifant ham også for dette erstatningskravet.

- Har vært en stor belastning
Forsvareren til den tiltalte naboen, advokat Harald Otterstad, sier til SA lørdag ettermiddag at hans klient var lettet da han fikk høre om frifinnelsen.

- All den medieomtale som denne saken har ført med seg har vært en stor belastning for min klient. Han har ikke kjent seg igjen i de mange framstillingene i pressen om denne saken. Han er veldig lettet nå, sier Otterstad, som samtidig roser de to meddommerne som sørget for frifinnelsen.

- Jeg synes det imponerende at meddommerne tenker selv i slike saker, og ikke bare lener seg til fagdommeren, sier Otterstad. Fagdommer Borgerud stemte for domfellelse.

Les flere saker fra Sarpsborg Arbeiderblad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere