RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MALTE CHRISTIANS (Afp)

- E.coli-utbruddet startet ikke her

Sist oppdatert:
Ekspertene avviser nå fokuset mot havnefestival.

(SIDE2:) Fredag ble det kjent at det er gjort funn som viser at 17 personer ble E.coli-smittet etter å ha spist på den samme restauranten i Lübeck. I helgen ble det rettet fokus mot havna i Hamburg, og «Hafengeburtstag».

Kronprinsen til stede
Begivenheten er en av verdens største havnefestivaler, og finner sted andre helgen i mai. Arrangementet besøkes av 1,5 millioner mennesker, og i år var kronprins Haakon blant gjestene. Han var æresgjest under åpningen av den 822. feiringen av havna i Hamburg.

Det er blitt spekulert om E.coli-utbruddet stammer fra «Hafengeburtstag». Flere tilfeller av E.coli begynte å toppe seg etter 9. mai - like etter at festivalen ble avsluttet. Så langt har sykdommen kostet 19 mennesker livet, og mer enn 1800 personer er blitt rammet, skriver DailyMail.

Søndag avviser det statlige Robert Foch-Institut (RKI) at E. coli-utbruddet kan knyttes til festivalen,skriver Aftenposten.

- Medierapporter om at E. coli-infeksjonen kan være forbundet med slike tilstelninger, er ikke i samsvar med informasjonen til RKI og står i strid med utbruddets epidemilogiske profil, opplyser instituttet i Berlin til magasinet Focus.

RKI fortsetter letingen etter smittekilden.

Om E.coli-bakterier
E. coli er tarmbakterier som normalt finnes i store mengder hos mennesker og dyr. Tarmbakteriene er vanligvis ufarlige, men enkelte grupper av dem kan forårsake alvorlig sykdom. En slik gruppe er EHEC bakterien. Bakterien smitter vanligvis fra næringsmidler eller en annen kilde (vann, kontakt med dyr). Smitte kan også skje direkte fra person til person eller ved direkte kontakt med dyr. Spesielt eldre og barn kan få alvorlig sykdom, skriver Folkehelseinstituttet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere