*Nettavisen* Nyheter.

- Ehh, det er kanskje feil forlag

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Far og sønn Stoltenberg feiret ny bok. Se alle bildene fra Aschehougs hagefest.

27.08.09 22:39

(SIDE2): Til tross for at dårlige værutsikter gjorde at hagen i Drammensveien 99 ikke var like stappfull som tidligere år, skortet det ikke på den gode stemningen blant de som trosset den grå himmelen og kom på Aschehougs årlige hagefest.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Og blant de mest aktuelle - på flere måter - var far og sønn Stoltenberg. Jens og Thorvald presenterte tidligere på dagen nemlig boken «Samtaler», en bok der de to snakker om det som engasjerer dem.

- Jeg leste den selv for første gang i går, og jeg må si det var en hyggelig overraskelse. Den ble bra synes jeg, det er en bok som dreier seg om både politikk og humor, sa Jens Stoltenberg til Side2.

I tillegg kunne han fortelle at han for bokhøsten ser fremtil å lese kompisen Roy Jacobsens siste bok.

- Eller, kan jeg si det - det er kanskje feil forlag?, skyndte statsministeren seg deretter å si, til latter fra de rundt. (Jacobsens bok kommer ut på Cappelen Damm, red.anm.)

Lager kortfilm
Far og sønn Stoltenberg var langt fra de eneste som fanget pressens oppmerksomhet på hagefesten.

- Jeg er her i kveld for å treffe kollegaer. Vi kommer rett fra settet til en kortfilm vi lager sammen, vi er rett og slett en regiduo, kunne forfatter Jo Nesbø fortelle Side2. Sammen med skuespiller Henrik Mestad ankom han Aschehougs årlige hagefest en god stund før Stoltenberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

Og til tross for at han med sine bøker om politimannen Harry Hole er en av landets mest kjente forfattere, var det film Nesbø helst ville snakke om.

- Kortfilmen handler i hovedsak om Bruce Springsteen, en gitar og en sexy bankassistent, sa Nesbø om filmen som har fire opptaksdager til rådighet og som er ventet å være klar i november.

- Tatt seriøst
Den årlige seansen i Drammensveien tiltrekker seg kjendiser fra andre arenaer - med eller uten bokerfaring.

- Jeg kommer med en ny bok, men med en litt kortere tittel enn sist, spøkte Herodes Falsk, som er aktuell med krimboken «Elsk din Fiende».

Med skjegg og hatt på hodet, var det en svært blid Falsk som kom på fest.

- Jeg må jo legge om imaget for å bli tatt seriøst, flirte han.

Spøkelser og oversettere
I like godt humør var radarparet Unni Lindell og Anne B. Ragde, som så fram til å møte gamle kjente - (som altså skulle vise seg å dukke opp senere på kvelden).

- Jeg har hørt rykter om at Thorvald Stoltenberg skal komme, og det gleder jeg meg til. Vi var på en bokturné sammen i 2000, og jeg har ikke sett han siden, sa Ragde, mens Lindell på sin side var mer opptatt av å finne en koreansk oversetter, som også ifølge rykter skulle befinne seg innenfor hagegjerdene.

- Jeg og Fredrik Skavlan gjorde jo en bok sammen, som er blitt oversatt til flere språk. Og visstnok skal oversetteren som er her ha med seg en figur av spøkelset i den boka (spøkelset Nifse Nella, red.anm.). Jeg må bare se det!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

Svineinfluensa
«Store Studios» Anne Sandvik Lindmo tenkte mest på smittefaren en slik sammenstimling av folk kunne medføre.

- Her er det bare å la det stå til. Dette er nok tidenes smittefest da, det er bare å få gjort unna svineinfluensaen nå.

At regnet i tillegg var på vei, hadde hun også råd for å unngå.

- Jeg har ikke helt forberedt meg på hva jeg skal gjøre da nei, men jeg får sette meg i ly av William Nygaard tror jeg, smilte Lindmo, som ifølge henne selv holder på med fysisk styrketrening for å komme gjennom Knausgårds kommende selvbiografiske roman «Min kamp», som er på til sammen 2500 sider.

Mer Roy
På politikersiden var det flere enn Stoltenberg som var representert. Også utenriksminister Jonas Gahr Støre og kona hadde tatt turen.

- Vi er her mest på grunn av min kone, kunne Støre fortelle, men han sa - som sin sjef altså, - at han ser med glede fram til å lese Roy Jacobsens siste bok.

Abid Q. Raja har tidligere gitt ut bok på Aschehoug, mens kona Nadia Ansar kommer med bok på samme forlag neste år.

- Dermed er det naturlig for oss å være her. Jeg hadde i grunnen tenkt å stå på valgstand i kveld, men kona ville gå hit da. Og det er jo absolutt flott det også, smilte Venstrepolitikeren.

Finansavisen og Kapital-redaktør Trygve Hegnar derimot ville ikke si stort - heller ikke om hvilke av høstens bøker han gleder seg til å lese – Ingen kommentar, var svaret.

2308

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.