*Nettavisen* Nyheter.

- Einar var en utrolig blid og positiv person

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Det har gått én uke siden Einar Opsahl brutalt ble skutt og drept på åpen gate i Oslo.

25.06.11 21:32

Einar Opsahl (35) fra Nesbru i Asker ble natt til lørdag 18. juni skutt og drept på åpen gate ved taxiholdeplassen på Bislett i Oslo. Politiet mener at han var et helt tilfeldig offer.

Linda Gundersen (47) var samboer med Einars far, og er mor til Einars halvsøster (20). Hun forteller nå hvordan han var som person, og om den første uken etter at familien fikk den forferdelige beskjeden. I samråd med drapsofferets familie har Gundersen valgt å stille opp til intervju for Budstikka og VG.

Sporty og oppmerksom
- Einar var en utrolig blid og positiv person. Han var sporty, oppmerksom, intelligent og en god samtalepartner, forteller Gundersen til Budstikka.

Hun forteller om en sosial person som hadde svært mange venner.

-Han hadde venner i alle mulige miljøer. 30-40 kamerater, gutter og jenter, har holdt sammen helt siden tiden i barnehagen og barneskolen på Mellom-Nes. De har vært en veldig sammensveiset gjeng, forteller hun til Budstikka.

Glad i idrett
Gundersen forteller også at Einar var svært glad i idrett. Han konkurrerte i orientering, samtidig som han var innom både ski, tennis, skateboard og klatring.

Holder alle muligheter åpne
Politiet har siden drapet jobbet iherdig for å finne drapsmannen. De tror ikke det finnes noen kobling mellom Opsahl og personen som drepte han. Til sammen åtte personer er pågrepet i forbindelse med drapet, fem av disse ble løslatt fredag, men de tre andre ble fremstilt for varetektsfengsling.

- Vi holder fremdeles alle muligheter åpne. Vi jobber med å kartlegge hvem som var der og hvem som skjøt. Flere av de personene som er pågrepet i narkotika-saken er tilknyttet det samme miljøet som vi tror er tilknyttet drapet. Dette er det asiatiske miljøet, sier Hanne Kristin Rohde, leder for vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt til Nettavisen fredag.

Politiet sier de er på riktig spor og at de søker i det riktige miljøet.

- Det er ganske tungt å jobbe med et kriminelt miljø hvor viljen til å stå fram ikke alltid er tilstede. Dette er en tung og krevende etterforskning, forklarer Rohde.

Bisettes onsdag
Onsdag bisettes Einar fra Asker kirke. Han har vært svært opptatt av miljøsaken, og familien ønsker derfor at det istedenfor blomster, gis penger til Regnskogfondet. Familien ønsker også en privat bisettelse, og ønsker ikke at pressen skal være til stede.

Annonsebilag