RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ekornes skal i 110

Sist oppdatert:
Nordea Securities opprettholder sin kjøpsanbefaling på Ekornes og hever kursmålet til 110 kroner
Ekornes beskrives av Nordea Securities som det mest konsistente selskapet på Oslo Børs, sett i forhold til at selskapet siden børsnoteringen i 1995 har vært lønnsomme i hvert eneste kvartal, og at inntjening per aksje har vokst hvert eneste år.

- For 2003 forventer vi at Ekornes igjen skal ha tosifret vekst i inntjening per aksje, drevet av en estimert økning på 11,8 prosent i antall Stressless produsert, samt normalisering av finansposter og skatt etter et spesielt fjerde kvartal i 2002, skriver Nordea Securities i sin ukerapport utgitt i dag.

Et kursmål på 110 kroner verdsetter aksjen til 13 ganger inntjeningen per aksje i 2003, estimert til 8,54 kroner.

- Ekornes vil for 2002 betale et utbytte på hele 6 kroner per aksje for 2002, noe som tilsvarer en direkteavkastning på over 7 prosent, godt over den fallende bankrenten, skriver meglerhuset videre.

Historisk sett har aksjen blitt handlet til en P/E på 13. Et kursmål på 110 kroner er derfor ikke høyt - det høye utbyttet tatt i betraktning, mener meglerhuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere