- Ekstra vanskelig å vinne valget

Christian Hintze Holm (SV) er ordførerkandidat i Nesodden kommune.

Christian Hintze Holm (SV) er ordførerkandidat i Nesodden kommune. Foto: Privat

Ordførervalget i Nesodden avgjøres på bakgrunn av en rådgivende folkeavstemning.

31.08.11 18:44

Christian Hintze Holm (SV) har lang fartstid som ordfører i Nesodden kommune, og har holdt på siden 2003. Nå stiller han til gjenvalg, med ivaretakelse av det grønne i kommunen som fremste kampsak.

Torsdag setter han sitt preg på avisen som foretrekkes av ti av ti trær; Som gjesteredaktør i Nettavisen.

- Hvorfor valgte du å slutte deg til dette partiet?

- Det er så lenge siden at jeg rett og slett ikke husker det. Men det er det partiet som mest nærliggende har en politikk som samsvarer med det synet jeg har på lokalsamfunnet og verdenssamfunnet for øvrig, forteller Hintze Holm.

- Har du vinglet mellom partiene?

- Ikke i stemmerettslig alder. Men jeg synes å huske at jeg har stemt annerledes ved skolevalg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Privat

- Vil ivareta fellesskapsløsningen
Ordførerkandidaten er uten tvil opptatt av lokale saker. Han har flere perioder i kommunestyret bak seg, er historiker og har jobbet som førstekonservator ved Follo museum før han ble politiker på heltid. Hintze Holm har også skrevet bind to av «Nesoddens historie» og bind tre og fire av «Frogns historie».

- Hvilke kampsaker har du?

- Det er flere lokale saker. Først og fremst å ta vare på det grønne Nesodden. Men jeg er også opptatt av et lokaldemokrati med nye demokratiske arbeidsmåter, som for eksempel direkte ordførervalg, folkeavstemninger og lignende. Jeg er interessert i å ta vare på fellesskapsløsningen, sier han.

- Hva er sannsynligheten for at du vinner valget?

- Det er vanskelig å si. Det er ekstra vanskelig å si siden ordførervalget skal avgjøres på bakgrunn av en rådgivende folkeavstemning, det gjør det til et ekstra åpent valg. VI er åtte kandidater som stiller til valg.

(Artikkelen fortsetter under boksen)

GJESTEREDAKTØRER I NETTAVISEN
Fylkes- og kommunevalget 2011

- Hvorfor inviterer Nettavisen gjesteredaktører?
- Lokalvalg domineres ofte av rikspolitikere. Nettavisen har valgt å gå mot den trenden ved å invitere profilerte lokalpolitikere til å være gjesteredaktører, sier adm.dir. og sjefredaktør i nettavisen, Gunnar Stavrum.

- Hva er målet med dette?
- Valgkamp handler om viktige veivalg for de fire neste årene. Vi lar partiene få en dag i gjesteredaktør-stolen slik at de kan velge saker som bør belyses.

- Nettavisen har også tidligere hatt gjesteredaktører. Det har vært en svært positiv erfaring, og jeg tror også at politikerne har hatt glede av å se fra innsiden hvordan en stor redaksjon arbeider, sier Stavrum.

- Hvorfor takket du ja til å være gjesteredaktør i Nettavisen?

- Det er en interessant utfordring som jeg ikke helt vet hva går ut på før jeg er der. Siden det er valgkamp, er dette en ekstra mulighet til å synliggjøre oss selv.

- Blir kjapt oppdatert av Nettavisen
Hintze Holm er en av totalt åtte gjesteredaktører for Nettavisen under valget. Han trekker fram hurtighet som både en positiv og negativ kvalitet for avisen.

- Hva synes du om Nettavisen (positivt/negativt)?

- Nettavisen er kjapt på saker og nyheter, og den nettavisen man gjerne oppsøker for å bli oppdatert på hva som skjer. Baksiden er at det også kan bli kjapt i negativ forstand.

- Hva kan vi forvente oss med deg som gjesteredaktør?

- Litt vanskelig å si ennå, men en idé til en leder kan være en refleksjon over de sterke tingene som gjør oss til et robust samfunn. Det er veldig aktuelt nå. Får jeg anledning til å fokusere på lokale saker, gjør jeg gjerne også det. Men vi får se.

Foto: Espen Løken, Mediehuset Nettavisen

NETTAVISENS GJESTEREDAKTØRER
Ole Ueland (H), Sola kommune
Terje Søviknes (FrP), Os kommune
Christian Hintze Holm (SV), Nesodden kommune
Simen Bjørgen (Sp), Lom kommune
Rune Gerhardsen (Ap), Oslo
Knut Henning Thygesen (Rødt), Risør
Mona Hellesnes (V), Stavanger
Bjørg Tysdal Moe (KrF), Stavanger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.