RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PST-sjef Benedicte Bjørnland påpeker at sosiale medier er et av verktøyene som i større grad enn før bidrar til at radikaliseringen skjer fra gutte- og jenterommet.
PST-sjef Benedicte Bjørnland påpeker at sosiale medier er et av verktøyene som i større grad enn før bidrar til at radikaliseringen skjer fra gutte- og jenterommet. Foto: Audun Braastad (NTB Scanpix)

- Ekstreme islamister rekrutterer over hele landet

Sist oppdatert:
Radikalisering til ekstrem islam skjer nå over hele Norge, ifølge PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Hun sier til Aftenposten at det haster med å få på plass lokale virkemidler for å stoppe utviklingen.

– Det er geografisk spredt over hele landet hvor vi har etterretning og opplysninger om at det pågår radikalisering, og at det er personer og miljøer som ønsker å dra til Syria og Irak, sier PST-sjefen.

Bjørnland påpeker at sosiale medier er et av verktøyene som i større grad enn før bidrar til at radikaliseringen skjer fra gutte- og jenterommet, og ikke nødvendigvis i noe fysisk miljø.

– Sosiale medier brukes kynisk av dem som ønsker å bidra til radikalisering, som har et budskap de ønsker å formidle. Terrororganisasjonen ISIL skiller seg fra andre ved å være ytterst profesjonelle på dette med å bruke sosiale medier, sier Bjørnland.

Bærum kommune mener de nå gjør det som PST-sjefen etterlyser.

– Vi har greid å snu 40– 50 unge i alderen 15– 18 år som vi fryktet skulle havne i klørne på ekstreme salafister, sier Ikhlaque Chan, daglig leder ved Marie P familie- og aktivitetssenter i Bærum kommune.

Han har sett flere unge muslimer forlate et trygt liv i Bærum for jihad i Syria og kjente flere av dem som døde der.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere