*Nettavisen* Nyheter.

- Ektemannen tør ikke besøke kona på sykehus

Først ble hun brutalt banket opp av faren og flere slektninger, deretter ble hun skutt to ganger, puttet i en sekk og kastet i vannet. Men 18 år gamle Saba Maqsood overlevde på mirakuløst vis. Foto: Stringer/pakistan (Reuters)

Jenta som overlevde æresdrap, sier hun er livredd for at familien skal gjør et nytt forsøk på å drepe henne.

Saba Maqsood (18) overlevde et æresdrap på torsdag. 18-åringens far, bror, onkel og tante forsøkte å ta livet av henne fordi hun giftet seg med nabogutten mot familiens vilje tidligere denne uken, ifølge politiet.

Hun ble skamslått, skutt to ganger i ansiktet og hånden, lagt i en sekk og dumpet i en elv. Den modige jenta klarte imidlertid å komme seg opp av elven og fikk hjelp av ansatte ved en bensinstasjon.

Frykter nytt forsøk
Nå er hun innlagt på sykehus med omfattende skader, og frykter familien vil gjøre et nytt forsøk på å drepe henne.

- Selv om politiet gir meg beskyttelse, så frykter jeg at familien min vil prøve å drepe meg og ektemannen min, sier hun i et intervju fra sykehussengen til internasjonale nyhetsbyråer.

Tør ikke komme på besøk
Politiet sier de har iverksatt tiltak på sykehuset for å styrke sikkerheten rundt jenta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den unge kvinnen hadde gått sine egne veier og giftet seg uten familiens tillatelse. Da dette ble kjent, gikk faren, to onkler og flere andre slektninger løs på henne, opplyser pakistansk politi. Foto: Stringer (Reuters)

- Vi har flyttet Saba til et privat rom på sykehuset og utplassert kvinnelige og mannlige politioffiserer for å ivareta sikkerheten hennes, sier en regional politioffiser, Ali Akbar.

- Jeg har kontaktet hennes ektemann, Qaiser, men han tør ikke komme på sykehuset fordi han er redd for å bli angrepet, sier politimannen.

Jakter på de skyldige
Politiet har iverksatt en etterforsking, og leter etter de skyldige, men gjerningspersonene har trolig flyktet fra hjembyen. Hendelsen fant sted i byen Gujranwala, som ligger 70 kilometer nord for Lahore, som er hovedstaden i Punjab-provinsen.

Dette er andre gangen på kort tid at æresdrap i Pakistan blir omtalt av den internasjonale pressen. I forrige måned ble Farzana Iqbal angrepet og drept, angivelig fordi hun hadde giftet seg med mannen hun elsket.

Hennes næreste familiemedlemmer er hovedmistenkte i saken. Farzana ble steinet til døde på åpen gate i Lahore.

I fjor ble 869 kvinner drept i såkalte æresdrap i Pakistan, ifølge Human Rights Commission of Pakistan.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.