RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Eldes fem år om vinteren

(thinkstock)
Sist oppdatert:
Kulden setter sine spor i ansiktet.

(SIDE2): Vinterkulden og tørt inneklima gjør sitt for å gjøre huden både grå og livløs. Mange opplever også å få tørrere hud i vinterhalvåret, og alt dette setter sitt preg på ansiktet.

- De fleste norske jenter ser fem år eldre ut om vinteren. Men så bedrer huden seg igjen når det blir varmere i været, sier Linda Johansen til Side2.

Den helsebevisste blondinen har de siste årene skapt et navn for seg selv innen skjønnhetsindustrien. Hun driver blant annet hudpleieslangen Beauty Lounge i Oslo, og nylig startet hun sin egen online skjønnhets-kanal.

- Gi huden olje
- Fuktigheten i huden fordamper raskere om vinteren, og blir derfor tørrere. Da hjelper det ikke å dusje huden i vann. I vinterhalvåret er det viktig å bruke produkter med litt olje i, for dette fordamper ikke på samme måte, og vil samtidig hjelpe til med å holde huden gjennomfuktet , tipser hun.

Men 42-åringen er ikke bare opptatt av hva som smøres utenpå huden. Hun mener at det vi putter i oss er minst like viktig for hudens tilstand, noe Johansen sørger for å understreke ekstra godt.

- For å unngå å få tørr hud er det også ekstremt viktig å få i seg Omega-3 og andre essensielle oljer. Personlig så dobler jeg Omega 3-inntaket på vinteren, og putter i meg slike oljer til jeg blir kvalm, sier Johansen.

Blant oljene hun anbefaler å smøre på huden nevnes både mandelolje, nattlysolje og roseolje. Disse oljene kan gjerne blandes med din natt- eller dagkrem, slik at huden holdes godt gjennomfuktet.

- Hvor ofte man påfører olje i ansiktet kommer an på hvor tørr huden er. Er huden i utgangspunktet veldig tørr, bør oljer påføres både på kvelden og morgenen.

Og sier igjen:

- Men Omega-3 oljene du spiser er uansett de viktigste!

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

- Ulike behov
Når det kommer til det daglige hudpleieregimet, mener Johansen at dette må endres i vinterhalvåret.

- Det er viktig å forstå at huden har helt forskjellige behov på sommeren og vinteren. De hudpleieproduktene man bruker om sommeren, kan man like gjerne sette i kjøleskapet om vinteren, for da har huden helt andre behov. Her i Norge nytter det ikke å ha et par spesielle hudpleieprodukter som man bruker året rundt, i alle fall om man er over tretti, påstår hun.

Man bør både påføre mer og flere produkter i den kalde årstiden.

- Vinterhalvåret er den tiden man bør være raus med ansiktsmasker og fuktighetsbehandlinger. Men det nytter ikke å ta èn behandling og tenke at nå har man sikret seg gjennom vinteren. Man må daglig tilføre huden det den trenger, slik at den kan stå imot miljøpåvirkningene. Man bør også investere i en god fuktighetsmaske, og påføre denne en gang i uken, tipser hun.

- Uren hud blir verre
Foruten tørr hud er tørre lepper, sprengte blodkar, forverring av eksem og uren hud noen andre typiske plager som forverres i takt med synkende temperaturer.

- Uren hud kan også bli verre på vinteren, fordi huden prøver å kompensere for den tapte oljen ved å produsere mer av den. Døde hudceller gjør også at huden ser enda mer grå og gusten ut, så det er viktig å eksfoliere ofte, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere