RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tom Hardy (Finnmarken)

- Elever må skylle munnen med grønnsåpe

Må gurgle i grønnsåpe når de bruker stygge ord, påstår foreldre ved Seida skole i Tana.

Til avisen Ságat sier foreldrekontakt ved skolen, Eli Sabbasen, at lærerne utøver maktbruk, trusler og skjellsord mot såvel elever som foreldre.

- Lærerne har ingen respekt for elevene, og vi opplever at vi som foreldre ikke blir tatt på alvor av skolen, forteller Sabbasen til Ságat.

Fysiske angrep

Sabbasen er misfornøyd med måten Seida skole håndterer problemer på. Hun har en sønn i 4. klasse, og har også tidligere hatt barn i skolen.

- Lærerne kan gå til fysisk angrep på elevene. De kaller elevene for drittunger og skitunger. De river elevene i ørene, og bruker makt for å få elevene med seg, forteller Sabbasen.

Svært gode rutiner

Nå har foreldregruppen ved skolen meldt fra til Fylkesmannen om det som skjer.

Fylkesmannen har bedt Tana kommune redegjøre for påstandene snarest.

Og ifølge kommunens nettsider er det en liten gruppe nåværende og tidligere foreldre ved Seida skole som nå har kommet med sterke påstander om skolen:

«Skolen og rådmannen er av en helt annen virkelighetsoppfatning. Vi vil på det mest bestemte avvise at skolen bruker metoder som den lille foreldregruppen påstår. Tvert imot har skolen svært gode rutiner for å håndtere små og store episoder. Alle skolene i kommunen har årlig tilsyn om ulike temaer og fokusområder. Seida skole har ikke registrert avvik i disse tilsynene på svært mange år.»

Rektor Else Marie Seim ved Seida skole ønsker overfor avisa Ságat ikke å svare på spørsmål knyttet til denne konkrete saken.

- Jeg ønsker at elevene skal føle seg trygg, ut fra de rettigheter og krav som ligger i opplæringsloven. Skolen skal være en arena for læring. Når enkeltepisoder oppstår, må vi få tilbakemelding. Deretter jobber vi ut i fra regler og rutiner, sier rektor Else Marie Seim til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere