RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Elever som kommer for sent må kunne kastes ut av skolen

Forfatter og lektor Karl-Eirik Kval mener norsk skole må bli strengere med elevene, og kunne kaste dem ut om de bryter regler.
Forfatter og lektor Karl-Eirik Kval mener norsk skole må bli strengere med elevene, og kunne kaste dem ut om de bryter regler. Foto: Dreyers Forlag
- Det må bli enklere å kaste ut elever som skulker eller kommer for sent, mener forfatter og lektor.

Lektoren og forfatteren av boken «Det store skolesviket», Karl-Eirik Kval, mener norsk skole er for snille med elevene.

Han mener det må bli enklere å kaste elever ut av skolen dersom de ofte skulker eller kommer for sent, skriver VG.

– Jeg mener gjensitting er så viktig å innføre fordi anmerkninger har tapt sin kraft. Om elevene ikke møter til gjensitting, hjelper det ikke å sette anmerkninger. De må miste plassen, sier Kval til VG.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har kalt dagens ordning for en «koseskole», og oppfordrer lærere til blant annet å låse døren til klasserommet, bortvise elever som lager bråk eller gi dem gjensitting, og inndra mobiler og PCer.

Karl-Eirik Kval uttaler at Røe Isaksens strenge linje er fantastisk flott, og som hentet ut av boken hans.
Men han mener at kunnskapsministeren kunne gått enda lenger, og fratatt elever skoleplassene hvis de gjentatte ganger bryter skolens regler.

I boken viser han blant annet til at Lørenskog videregående skole så seg nødt til å stenge dørene kl. 08.20 hver morgen, fordi omkring 100 av skolens 800 elever systematisk kom for sent. Han mener skoler i hele landet sliter med at elever ikke kommer til tiden.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere