*Nettavisen* Nyheter.

- Eliten av norske krimforfattere

Gunnar Staalesen smilte og spøkte da han møtte krimforfatter-kolleger torsdag.

17.08.06 19:38

Bokforlaget Gyldendal hadde sin årlig høstslippfest i Oslo i dag, og de fleste av forlagets forfattere hadde tatt turen til hovedstaden.

- Her ser du eliten av norske krimforfattere, smilte Gunnar Staalesen til TV 2 Nettavisen, og henviste spøkefullt til seg selv sammen med Jørn Lier Horst og Jan Mehlum.

- Det er hyggelig å være her. Det er ikke hvert år jeg har anledning, men i dag passet det, innrømmet han.

Min beste bok
Staalesen kommer i oktober ut med boken «Dødens drabanter», mens Mehlum får flere av sine titler utgitt som pocket. Horst er ute med «Når havet stilner».

- Det er den beste boken jeg har skrevet sålangt. Den første var dårlig, den andre var bedre, mens denne er best, ler han.

Flere kjente forfattere var tilstede, deriblant Kjartan Fløgstad, humoristen Øyvind Thorsen, barnebokforfatteren Ruben Eliassen og krimkongen Nils Nordberg.

Kjøkkentips
Til og med Ingrid Espelid Hovig var tilstede, og hun kunne anbefale TV 2 Nettavisens utsendte boken «Kjøkkentips».

- En svært nyttig bok jeg har skrevet sammen med Scott Givot. Boken inneholder alt fra praktiske tips til de lekreste oppskrifter, sier hun, og legger til at maten de fikk på begivenheten var fantastisk.

Årets Sultpris ble også delt ut torsdag, og vinneren ble lyrikeren Steinar Opstad. Den 35 år gamle forfatteren har tidligere vunnet flere priser for sitt forfatterskap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.